Nuff²

Tweet

Friday, February 25, 2011

Siapa ZAINAB??

Aku tak tahu la berapa ramai 'Zainab' yang sedang membaca entry aku...tapi aku tahu kalau itu yang 'Zainab' aku kenal, maka aku takut lagi nak ber-blog lepas ni...@_@'
Bukan berhutang atau terhutang budi pada si Zainab ni...nak jadikkan cite, dulu masa aku kecik² dalam lingkungan 5 tahun...Aku pernah tadika dekat area taman rumah aku di mana aku di masukkan ke Tadika Cina oleh Family aku....
Walaupun bukan la 'hebat' sangat berbahasa mandarin, tapi at least aku tahu dan paham orang mencarut-marut kat aku dalam bahasa mandarin...hahahaha....contoh nye bile kene maki ngan budak² cina kat opis ni...(bahasa kotor cepat je pickup!)^^'
Bukan aku nak cite pasal bahasa ke...bangsa ke..sekarang ni semuanya pasal ZAINAB!@_@'
"Zainab!Zainab!Zainab!" itu je la ejekan dari adik beradik aku yang lain ....sebab memang aku tak suke Zainab niiiii....korang mesti pelik sape Zainab yang aku sebut² kan tu??Adakah gF aku masa tadika??HELL TO THE NO!!@_@'
Dulu masa kat tadika, aku suke berkawan ngan sorang budak ni..nama dia Irwan tak silap aku...dah lupe sangat dahh...(=3=)'
Nak di jadikan cite..Zainab ni adalah seorang perempuan yang berisi dari semua orang kat tadika tu...paling tidak bahasa kesat nye ialah pompuan gOmOk...Bukan aku nak ejek dia gemOk ke ape ke...tidak² nye ada je bebudak lain yang gemOk tapi...Sebab dia ni...SUKA BULI AKU!
Suke rampas tOy's aku...suke tarik rambut aku malah suke takut² kan aku dengan badan nye yang besar tu...
Irwan memang kawan rapat aku kat tadika..sebab kami suke kongsi toy's yang sama..kalau zaman tu main kereta 'Hot Wheel', maka tiap² hari la aku lenjan hot wheel si Irwan...Maybe dia tak suke kot aku berkawan ngan geng² dia...SO, dia pOn start la...
Zainab ni suke nak conquer semua bebudak kat situ..tak kira la laki ka, pompuan ke..even chinese kat tadika tu pon takut ngan dia..(maybe sebab dia gOmOk) ^^'
Biasa laa..bile selalu kene buli, jadik takut nak g Tadika lagi masa time tu..parents aku ni bukan paham ape²..malah dorang mana suke aku ponteng²...nak tak nak kene pegi gak la mengadap ZAINAB tu...
Memang Azab laa...mentang² la aku kecik dari dia..sampai ati dia buli aku..cis!tu pasal la kalau ada orang bernama Zainab di kalangan kawan aku...mesti aku tanye dia tadika kat mana??kot² aaa dia dah kurus ke..berubah ke..tak garang lagi ke..malah kalau betoi la Zainab masa tadika tu, aku ingat nak aje tumbOk muke dia..(tu pon kalau berani..)~_~'
Entry macam ni sebenarnye sekadar mengisi masa silam aku yang agak violence/Trauma suatu ketika dulu...kalau tengok filem 'Buli' arahan Adflin Shauki, teringat plak kisah Zainab yang suke buli aku suatu ketika dulu...
Tapi tak pe la...setiap manusia sure ada perubahan...maybe masa dulu dia agak besar dari aku kan...sekarang meh tengok sape lagi besar???OooPppss...aku ni sebenarnye bukannye besar mana pon..ekekekek...
Moga² dia berubah la..tak de la perangai dia sampai ke tua nak buli² orang lagi dengan badan dia yang besar tu...kalau dia tak de sekali pon dalam dunia ni, aku halalkan aje la ape yang dia buat kat aku selama ni...lagipun time tu kan budak² lagi..maybe dia seronok kot tengok aku menangis sambil berlari² pergi ke teacher...
Aiizz...it's a tragic moment....@_@'

Zainab tu lebih kurang rambOt dia macam ni la..tapi badan dia tak hEngat bApak besOr dari Adik giAnt si JaikO ni...

7 comments:

ghost writer said...

nih dipanggil 'zainabophobia' nih..iaitu ketakutan pada orang yang bernama zainab..hahaha

tragic moment!

Ikah said...

ish..ibu ikah pon nama wan zainab taw...tapi tak gemuk cam zainab groundut nie..hehe

angel said...

wakakakakak ...
harap² zainab akan cari nut balik, untuk membuli ...

grOundnUt said...

@ghost writer : gilerr aaa..memang cukup menghantui jiwa aku sampai sekarang bro...huhuhuhu...^^'

grOundnUt said...

@Ikah : OoooOoOoppPPpss!err...Ikah jangan bagi ibu ikah baca tau entry ni...mampOih kene sOund nanti..lagi pUn, IbU iKaH gEneRasi dia mesti sama ngan my mOm...ekekekeke...^^'

grOundnUt said...

@angel : KaMu mendOakan sebegitu yaa???waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....=((

Ujang9897 said...

hahaha..zainab tgh baca ni wei