Nuff²

Tweet

Friday, February 11, 2011

Run Sappy...Run!!

Entry untuk hari ni masih lagi berkaitan dengan kisah Sappy...maklum lah, aku mendapat feedback yang agak baik sejak menulis kisah tentang Sappy ni..rata² kawan² call cakap sonok nak tahu tentang kisah Sappy...so hari ni hari cuti, memandangkan aku masih free untuk menulis tentang Sappy...mungkin hari ni ada juga baiknye aku kemaskini apa yang patut...
Lagipun, PC aku ni dah ada problem..maklum lah..dah tua...kejap² dia off sendiri...maybe sebab power supply la kot...
Berbalik semula kisah tentang Sappy...selepas seminggu lebih dia tinggal dengan Keluarga si Kitty...nampak gaya, Cindy la kucing pertama yang pandai mengambil hati si Sappy ni...mana tak nye,Cindy sejak Citam datang dia memang gedik...kalau rasa nak flashback pasal kisah Citam boleh la klik sini...
So, tengok gaya macam si Sappy agak mudah untuk mendekati si Cindy dulu berbanding Marble, Kitty dan Inky...ye la..stranger cat...dah la stray cat..cedera plak tu...sape la nak berkenan ngan kucing macam Sappy ni...=(
Bile tengok gelagat si Cindy mengacah-acah si Sappy ni...buat aku teringat once si Cindy rapat dengan almarhum Eori...ye la kan...sedangkan manusia huru hara di luar sana..berbeza pula dengan kehidupan haiwan makhluk Allah yang comel ni..sifat dorang agak berbeza dari manusia...
Aku rasa bukan kucing aje..malah haiwan² lain semuanya sayangkan sesama sendiri...tak kisah la dari keluarga mana...janji dorang saling tak tumpah macam adik beradik saling sayang menyayangi....

First, kene pakaikan Collar untuk mengelakkan dia menggaru

Cindy antara yang sibuk nak main

Entah ape la di bisikkan si Cindy pada Sappy

Sappy agak ketakutan...biasa la..1st time

Di kuis²nya si Sappy untuk mengajak main

Ewahhh...cargas nampak??

Kesian tengok keadaan dia...

Luka dia masih merah menyala lagi walau di sapu ubat...

31 comments:

meowwmania said...

aloloo...ciannya tgk Sappy, belum sembuh lg luka dia tu ekk...

darxx said...

harap sappy cepat sembuh....lame2 geng la ngan cindy tu heheheh...

Irnie said...

sakit hati tengok sappy gitu.. hurts kan..?? uhhu.. ur such an angel..

Intan Maizura Ibrahim said...

hihihi..suke tgk sapi pki colar tuh..hahah xpadan ngn body dia yg kecik tuh. by the way cindy most gojes cat la..padan btol rupe dgn nama.

KiD said...

jadi laaa.. cindy ajak sappy main2 yea... hehehee

Cik SHiNJU said...

Cian Sappy...
ko letak ubat ape?
buh ubat gamat cepat sembuh luka tu...

Ikah said...

peramah betul tue si cindy tue kan..xsabar nak tengok si sappy sehat & macho

mario said...

alololo...siannya...ingatkan ko buat apa...siap ada collar tu...rupanya dia injured...semoga cept sembuh eh...budak2 mmg cepat nak berkawan kan...ekeke

Az said...

apa citer si sappy skrg? semoga cepat sembuh..dia kuat semangat tuh...kim salam xoxo aku kt si kitty sekeluarga..

Cat-in-Sydney said...

Sebenarnya kan, Cindy nak tolong Sappy bukak collar tu. Rimas dia kata. har har har *evil laughs*

ghost writer said...

cindy bisik lar sebab lau cakap dari luar sappy tak dengar..hihi

angel said...

nampak nakai sangat mereka berdua tu...^^

grOundnUt said...

@meowwmania : buat masa ni masih luka...dah baik esok baru leh bukak collar tu...uhuhuhuh...^^'

grOundnUt said...

@darxx : hahahaha..macam citam dulu gak la beb...memula je marah2...lelama sayang...^^'

grOundnUt said...

@Irnie : thanks Irnie...tp jgn panggil saya angel..heheheh...kacang hanya menolong sebab kasihan kan si Sappy tu...^^'

grOundnUt said...

@Intan Maizura Ibrahim : Cindy memang gedik sebenarnye...kadang2 taak larat melayan kerenah dia yang mengada-ngada...tapi boleh di harap untuk jaga si Sappy tu...^^

grOundnUt said...

@KiD : tu biasa la tu...lama2 esok dorang akrab laa...ekekekek..^^'

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : b4 ni buh minyak gamat...tapi masih bernanah lagi...kurang antibiotik..so bawak ke klinik dapat la krim untuk cepat sembuh luka...harap2 cepat baik lah yer...huhuhuhu....^^

grOundnUt said...

@Ikah : ahahaha..memang pon kann...cindy tu dari entry yang lama2 tu memang dia peramah sifatnya...harap2 si Sappy cepat sembuh lah yer...agar machos lagi lepas ni....^^'

grOundnUt said...

@mario : budak kecik memang macam tu bro...bile dah main time tu la masa nak kenal lebih rapat lagi..lelama tak gaduh dahh...ekekeke...^^'

grOundnUt said...

@Az : Sappy Alhamdulillah...makin ligat aktif macam bukan sakit lagi..tapi luka dia masih merah menyala...kadang2 terlepas pandang...time kita bersihkan collar dia, dia memang sempat lagi garu telinga dia tu...dan selera dia agak kuat la sejak kebelakangan ni...memang kuat makan...ekekke...^^'

grOundnUt said...

@Cat-in-Sydney : hahahaha...macam kebetulan la plak kan...ekekekek..mungkin betoi la kot ape yang dorang bualkan tu...ekekekek...^^'

grOundnUt said...

@ghost writer : hahahah...maklum lah...telinga si Sappy kan hilang sebelah..kene cakap dalam collar laa..ekekekek...^^'

grOundnUt said...

@angel : paling nakai ialah Cindy...paling geedik pon cindy...semuanya Cindy...dia memang antara kucing nakai...pandai amik perhatian semua blogger2 dalam blog kacang ni...^^'

fidt said...
This comment has been removed by a blog administrator.
fidt said...

kesian nye die :(

Ujang9897 said...

ahahahah..comel gila

grOundnUt said...

@Ujang9897 : ahakkss..muke comot gak tu kadang²..^^'

grOundnUt said...

@fidt : Kesian kan kat dia..huhuhuh...^^

sunyi sepi said...

mudah2an sappy cepat sembuh...huhuhuh....merah giler tlige dia...

grOundnUt said...

@sunyi sepi : mekasih sunyi sepi...telinga dia memang masih lagi luka...agak amik masa juga la nak baik kalau luka yang macam tu...poor little kitty..=(