Nuff²

Tweet

Monday, February 28, 2011

ZzZzZzZzZzZZZzzz

Entry kali ni tentang tidur...^^
Tapi bukan aku yang tidur...dan korang jangan lah tidur...tak elok tidur di tengah hari rambang macam ni...;p
So, entry ni bukan lah sekadar mengajak korang tidur, malah mengajak korang skodeng Kitty sekeluarga tidur...ehehehehe...
Kadang² kucing ni leka bermain..lepas makan bermain² sampai berterabur barang² perhiasan rumah dan segala jenis mak nenek mainan² mereka bersepah...macam budak² tadika...^^'
Tapi lepas kene marah..lepas kene denda..baru dorang tahu hukum karma dalam rumah...masing² kelam kabut la lari selamatkan diri...ni la yang selalu terjadi kat dalam rumah aku yang tak sunyi dek bunyik² loceng kucing berlari² di rumah...
Dari ruang tamu...sehinggalah ke balkoni..and then patah balik ke ruang tamu...paling tidak pon singgah plak masuk bilik...kemudian menyelongkar almari dan laci meja...hahahahaha....^^'
Dah masak sangat ngan perangai masing²...tapi kalau di suruh buat keje, dorang boleh di harap....contoh macam ada lipan, cicak, lalat...dorang akan sibuk bekerja...dorang tak pernak makan plak insect² macam ni...tapi kalau lipas terbang, jangan harap laa..kem salam aje laa..aku plak yang berlari² satu rumah!>,<" Bila dah kene denda...kene marah..kene hukum...masing² buat la muke baik..muke comel dan muke berlakon...tapi ye laa, sape yang tak sedih bile kene marah?so, masing² pon penat kene marah dan mula la mencari tempat untuk tidur...itu la habit dorang setiap kali kene marah...Kitty sekeluarga memang boleh dapat award untuk 'Alim² Kucing'...@_@'

Budak bertuah ni jarang kene marah, tapi tempias selalu kene dekat dia

Eh, Sappy terjaga la plak...macam tahu² je aku skodeng dia tidur

Telinga dia agak dah kurang luka nya...Alhamdulillah ....kalau sape tertinggal citer tengtang sappy ni boleh la click link sini...

Tengok telinga dia..sebelah ada..sebelah tak da...dah terjaga plak si Sappy ni

Sian...telinga dia cacat dan dah tak de buat selama-lamanya

Si Marble memang macam ni...asyik protes je lepas kene marah..ni gaya tidur dia...

Inky dan Cindy, suke berlakon comel..konon dah kene marah...duduk berdua tanda sepakat la tu..

Kitty plak...selamatkan diri...konon tak bersalah...sempat tidur atas katil

Konon bukan geng ngan dorang² la tu...purrrrr....

Kalau tengok balik gambar² kat atas macam dorang ni sweet aje kan...tapi hakikatnye, sebelum jadi sweet tu..dorang memang 'sour'...aiizz..nak wat camne..sesapa yang bela kucing ramai² ni memang macam² gelagat dorang kita layann....At least, dorang ni mendengar kata...walau tak paham bahasa...dorang tetap akur dengan perintah kita...^^'

20 comments:

habsahharun said...

gebu-gebas memasing ye..:)

VIVIAN said...

caption stp gmbr tu buat sye senyum2 sorang...sbb memang ada benar jugak kot..haha

amiYo said...

i love cat..!

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

first time singgah cini..folo blog ini..

cumil semua kucing tue tapi saya anti kucing...ada asma huhuhhh

cikPija said...

telinge sappy dah baek..alhamdulillah :)

Rosmawati Yusof said...

Tidorlah sayangku, mama tak marah kamu lagi, janji jgn nakal2 lagi, ok...

meowwmania said...

sonoknya tgk mereka tido rasa mcm nak join sekali hehe..

aloloo...comelnya si Sappy tuh gewamm!!

Cik SHiNJU said...

Kucing tetap nampak manja wlupun tgh tido :)

Intan Maizura Ibrahim said...

comelcomelcomel..ngeeeee
nk curik seme kucen tuh..hahah
sy pn ade kucing cacat tinge..si itam a.k.a mek tam ( bru dpt baby ) tp mmg cacat sejak lahir ngn si hamster cacat tinge sbb kne dera ngn laki dia..tinge dia da mcm lanun dah..ahaks

Papa Hero said...

jatuh sayang kat sappy..he he

grOundnUt said...

@habsahharun : ehehhee..mekasih..gedebush aje dorang tu..^^'

grOundnUt said...

@VIVIAN : Kalau orang yang suka kucing memang akan tesenyum sorang² sebab dorang imagine macam mana life with a lot of cats..^^'

grOundnUt said...

@amiYo : Luv the cats too..^^'

grOundnUt said...

@sahromnasrudin : mekasih kerana santai kat blog kacang..kacang akan menyusul kemudian..^^

grOundnUt said...

@cikPija : lega kaann...thanks to God sebab selamatkan nyawa si Sappy ni..takut jugak infection kat telinga dia...so far Alhamdulillah...^^

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : sukrann..sukran...mereka tetap di hati...^^'

grOundnUt said...

@meowwmania : ngantok kan tgk pic tu...moh la reramai tido sambil berblog...ZzZzzzzZZzzz...^^'

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : heheheh..nice one kan...^^'

grOundnUt said...

@Intan Maizura Ibrahim : boleh geng ngan sappy laa..geng tak de telinga..ekekek...^^'

grOundnUt said...

@Papa Hero : Thanks PH...Sappy makin lama makin hensem tengok..walau tak de telinga, dia tetap menjadi pOja-an hati semua orang...^^'