Nuff²

Tweet

Wednesday, February 16, 2011

IKANO bird's show

ADa one of the day aku berjalan² di The Curve, Mutiara Damansara...kebetulan kaki gatal plak nak masuk dalam IKANO...
Entah sesampai aje aku kat sana, ada plak bunyik merdu burung² nyanyi la kot...atau tengah bersembang² sesama sendiri...Itu pun aku terdengar macam ada zoo plak kat area sini...apa pun aku teruskan perjalanan aku ke arah bunyik-bunyian tu...
Sesampai aje aku kat sini...wahlah weii....ada pertandingan burung ke?atau ada taman burung??tu tak sure..tapi tak sangka plak dalam kompleks sebesar-besar alam ni leh plak ada birds park kat sini...
Maybe dorang just ada kan aktiviti burung² seperti menangkap gambar bersama burung...pertandingan melukis burung..so aku agak bertuah gak la datang sini then terus la aku capture semua pic² yang berkaitan dengan burung...walaupun aku tak berapa gemar dengan burung..tapi kadang² burung ni agak cantik dan tak jemu di pandang...macam sesetengah orang yang suke bela Ikan dalam akuarium..tak kisah la ape jenis ikan pon, tapi bile tengok je ikan berenang²...memang tenang je minda kita...sama jugak la kalau membela kucing kan...^^
Tapi last time aku ada gak melawat burung² ni di Zoo Melaka...kalau ada sesapa yang tertinggal entry tentang Burung² di Zoo Melaka leh la Klik sini
Sejak tengok haiwan² di dalam zoo, minat aku terhadap haiwan lagi menjadi²...dulu suke kucing jer..sekarang bukan kucing jer..semua jenis binatang yakni makhluk Allah aku mulai suka...sah² la kalau orang tanye "Kacang, ko suke Babi tak?"....CUTE APE WEH??Babi tu memang la haram ko nak pegang apetah lagi makan daging dia...biarlah dia hidup di muka bumi ini selagi dunia belum kiamat...ahahahaha...err...tapi, kat IKANO ni tak de plak Babi kan...that's it!Apepun...layaannnzzz...^^'

Kakak tua ni memang nampak aktive...pantang kita berada depan cage dia...mula lah tu...

Bijak plak aku tengok si Kakak Tua ni

Yang ni seingat aku burung Bud-bud kan?entah laa...macma burung hantu pon ada...tapi kecik lak

Yang ni parrot yang mulut banyak badan berkaler-kaler

Pilih la..nak flavor apple ke strawberry...ceh..macam pilih aiskrim plak...^^

Yang ni kalau duduk atas lengan kita..salah ekjas leh kene cakor

Dia ni kira paling gagah dan macho la kat situ...semua nak bergambar dengan dia

Susah nak amik jarak dekat...sebab dia ni ada orang yang jaga kat depan tu

Meriah beb event burung ni

Ni pon aku try datang dekat...tapi blur² sikit la...

Ni macam biasa...tak de keje carik makan je...

TerkOjut la kot tetibe aku muncul depan dorang yang sibuk carik makan...

6 comments:

meowwmania said...

mmg comel tp mcm kesian pulak tgk burung dlm sangkar..

KiD said...

haaaa. apesal ko tak sambar je sekor.. buleh buat member kucen ko.. hehehee

Cat-in-Sydney said...

Birds = Lunch....yummm..... eh, burung makan kacang tanah kan? har har har *evil laughs*

grOundnUt said...

@meowwmania : hahahaha....tu ler pasal...dorang tak bebas macam kucing plak kan...^^'

grOundnUt said...

@KiD : bukan jadik member kucing dahh...dah jadik santapan kucing plak nanti...ekekeke..^^'

grOundnUt said...

@Cat-in-Sydney : Ahakkks...patut la burung² tu tengok aku macam nak makan aje...demmm...^^'