Nuff²

Tweet

Monday, February 21, 2011

R.I.P BoyBoy

Sebelum ni, aku ada promot link untuk Stray Cats Lover dalam facebook Kacang...nampak gaya alhamdulillah..sambutan makin maju...sokongan dari teman blogger dan facebook agak memberansangkan...tambah² yang suke dan sayangkan kucing jalanan...
Nak ikutkan, aku baru dapat satu kes di mana anak kucing yang di jumpai di pasar malam near rumah Jessy Lian ni...
Dengan hati yang mulia, dia telah membawa pulang si anak kecil yang masih comel berusia sebulan agaknya...dan malang sekali, dia dah ada 7 ekor kucing di rumahnya...agak terhad untuk dia membela si kecil ini di rumah nye memandangkan tak cukup space...oleh itu, dia ada memberi makan dan minum serta tengah mencari orang yang sudi mengambil kitten ini sebagai pets...
Dia telah bercadang untuk menghantar ke SPCA, aku rasa memang dorang akan amibil kitten tu then 'put to sleep'...sebab biasa laa..alasan yang tak leh di terima pakai ialah tak terjaga kerana banyaknye kucing² dan anjing² di SPCA buat masa ni...so terpaksala dia menjaga sementara menunggu sesiapa yang sudi mengambil si comel ni...Aku juga menghadapi masalah yang sama di mana keluasan untuk aku mengambil kucing agak terhad di mana aku duduk rumah di tingkat 2...sebelum ni pon si cOmOt, aku sekadar melepas ia di luar rumah...tapi akibatnye, dia tidak dapat survive memandangkan Kurap ia terlalu banyak di muka...
Malang sungguh kucing yang di bawa balik dari pasar malam berkenaan, ia telah mati sejak pagi semalam...mungkin ia perlukan susu ibu atau kita sendiri tak pasti jangka hayat dia setelah di bawa pulang...
Aku sebagai pechenta kucing agak sedih dengan kematian si Boyboy ni...walaupun ianya kucing stray yang sempat beberapa hari Jessy Lian ni jaga, impact agak besar la juga..Thanks to Jessy Lian yang cuba sedaya upaya untuk selamatkan kitten ni...moga tuhan membalas jasa baik kamu...RIP Boyboy...=(
RIP BoyBoy-Sumber dari Stray Cats Lover

4 comments:

meowwmania said...

RIP BoyBoy... :(

ghost writer said...

aman dalam dunianya sendiri...BoyBoy.(mungkin ini salah satu yang jarang aku dengar namanya di antara kucing2 kamu yg lain GN)

grOundnUt said...

@meowwmania : Thanks beb...rasa sedih bile life bOyBoY is sO shOrt...=(

grOundnUt said...

@ghost writer : BoybOy ni antara kucing stray yang di jumpai di pasar malam oleh Jessy Lian ni...mungkin dia cuba selamatkan si BoybOy ni dari merana dan akibat kurus keringnya kucing ini kurangnya makan...tapi apa kan daya..tuhan lebih sayang kan dia...R.I.P BoybOy~