Nuff²

Tweet

Sunday, January 9, 2011

Boarding pets...Chitam

Tak sempat nak duduk² di hari minggu datang plak sms dari parents si 'Chitam' yang dahulunya ialah anak kepada Kitty dan Marble...kalau korang lupa siapa itu Chitam, boleh la klik sini ...
Nak ikutkan, aku pon dah biasa layan kerenah si anak² Kitty ni...tambahan plak bile once parents si Chitam ni call aku bertanyakan tentang sudikah or freekah nak menjaga anak mereka si Chitam ni?aku tak kisah, sebab aku pon memang bebaru ni ada pikir mau melawat itu Chitam di rumah parents dia dekar sekitar ampang...ok aje jawab aku...tak sabar plak aku nak jumpe si Chitam setelah sekian lama berpisah since october tahun lalu...ye la, sejak kematian si Chitot a.k.a abang kepada Chitam...masalah sama seperti Eori, Muntah kan cAcing...poor ChitOt...=(
Berbalik kepada topik asal, khamis malam jumaat tu seperti biasa aku menunggu parents si Chitam a.k.a Darxx yang mana telah berjanji ngan aku nak send malam tu gak...sebab dorang nak pergi bercuti sakan kat pulau di Utara semenanjung...lagipon before this dorang biasa send dekat En.Zul, tapi entah macam mana hari sabtu dan ahad dorang ni ada hal plak..terpaksa la Chitam di serah kan kepada aku untuk jaga buat sementara...tak pe laa..asalkan Chitam tak 'sunyi' kan...

So, setelah Chitam di serahkan kepada aku...macam² pe'el la kucing² ni kat rumah...tapi nampak gaya Keluarga Kitty agak Cool menerima kehadiran si Chitam ni...cuma biasa laa..chitam ni tak biasa kot dengan bau² baru yang ada di rumah ni...so, dia pon jadik garang semacam la..macam nak bergaduh aje...ekekeke..

Paling peramah sekali dalam keluarga Kitty ialah si Cindy yang agak mesra terlebih over...ye laa..maybe dia pon agak seronok menerima kehadiran tetamu baru dalam rumah ni...yang bezanya, dia tetap tidak putus asa walaupun Chitam sentiasa beware dengan setiap kucing yang ada di rumah ni...^^

Kitty di awal 'suai kenal'

"macam la aku nak kenalan ngan ko..." kata si Chitam dalam hati

Inky macam biasa...renung dari jauh...

Si Cindy ni agak peramah juga la..dia yang excited nak duduk dekat Chitam

Marble monitor takut Cindy di serang Chitam

Cindy memang suke nak beramah mesra ngan tetamu baru

Marble seperti ingin berkenalan lebih rapat lagi

Inky agak tak selesa kat situ,mungkin jeles sebab ada tetamu serupa kaler itam sama ngan dia

Gelagat mereka ber-empat

Masih tak puas hati si Cindy tu...maybe nak berkawan lebih rapat ngan Chitam kot...heehehhe

16 comments:

biskut said...

inky tuh betul ker mata dia kaler tuh @ kesan cahya kamera?

Cik SHiNJU said...

Cian Cindy..
Dia nak cari pgganti Eori kot..
Chitam jenis lambat panas gaknye..heheh :)

angel said...

cindy nmpk sangat gedixs ..hahahha ^^

! Encik Nakal ! said...

hakhakhak~~cutenya

KiD said...

hehehe.. terapi kucing.. memang best dan tenang.. weh bro.. ko kawinkan aje kucing2 tu.. pastu jadi laaa semua dok kat umah ko.. ekekeeke

Ikah said...

si marble tue jantan kan, nmpk macho sungguh saat nak berkenalan!

darxx said...

hehehe...thanks bro jagakan chitam... :) die majuk mlm td xnak men ngan aku...tambah2 umah baru...abis satu rumah die tawaf heheheh....niway thanks a lot ya bro... :)

grOundnUt said...

@Biskut : ya..tu kaler original dia..kamera aku tak pakai flash...^^

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : yer...that's true..dia ingat tu Eori kot..so dia asyik nak main ngan Chitam jer..^^

grOundnUt said...

@angel : Gedik dan expose!kalau boleh nak show off kat semua yang dia tu peramah sangat...^^

grOundnUt said...

@! Encik Nakal ! : mekasih bro..ni lah permata hati aku di rumah..^^

darxx said...

cindy comey sgt....nak jek culik wat blk heheheh....

grOundnUt said...

@KiD : Ingat nak breed si Marble tu...sbb Kitty dah di mandulkan...Insyaallah..kalau aku ada rezeki lebih...^^

grOundnUt said...

@Ikah : ehehe..salah tu ikah, si Marble adalah ibu segala kucing dalam umah tu..even si Cindy pon di susui nya..Kitty ialah si Jantan kacak dalam umah tu..sayang sekali, ia sudah di mandulkan last year...maklum lah, kene batu karang itu hari...ehehehe...^^

grOundnUt said...

@darxx : anytime dude..yang penting bagi dia selesa ngan keadaan bilik baru dia tu...ehehehe..^^

grOundnUt said...

@Darxx : oiitt...dia tu over peramah tu...saje nak memikat hati ko tu..ekekekeke...^^'