Nuff²

Tweet

Tuesday, January 18, 2011

Ulat gonggok Hutan

Aku ni suke memang suka masuk kuar hutan, tapi bukan la selalu buat perangai macam tu...maklum lah, busy sungguh aku dalam minggu lepas..tak sempat nak BW dan update entry...nak santai pon tak berkesempatan..tambah² esok dah cuti Thaipusam..maybe ada masa aku kemaskini balik entry² aku...
Berbalik pada tajuk asal, bebaru ni aku ada tangkap satu gambar yang agak geli gak la..benda tu seperti tajuk di atas...Ulat gonggok hutan ni macam dah lali dengan orang yang lalu lalang dan orang yang menyentuh dia..seperti aku...
Aku hanya sekadar menyentuh kulit dia yang agak keras macam cengkerang la jugak..nak pegang lebih² naik geli pulak badan aku...aku ni tak biasa ngan serangga yang besar macam ni..kalau kecik² tu still ok lagi..kalau bapak besar macam ni, tak de la aku nak sentuh ia lama²..mana la tahu entah² ada alergic ke...just tangkap gambar untuk update entry aje...layannnzzz..

Berlari² ke sana kemari...

Saiz dia agak besar juga...Giant size

Masa dia berjalan, Kaki dia beralun macam Ombak...

Geli woorrr nak pegang...

Even Kucing pon geli nak main ngan Ulat gonggok giant ni..sebab dia 4 kali ganda besar saiz asal...

13 comments:

PUCCAnis said...

4 kali gandaaa??wuiiyo..nak bele sekor ar..

biskut said...

ada orang kata semburan air dari ulat gonggok nih bahaya..boleh butakan mata kalau terkena...so baik jangan terlalu dekat.

hentakbelipat said...

ni kalau buat hiasan pun carre jgk

KiD said...

haaaa... ni selalu aku jumpa kat hutan.. area goh tong.. bessaaarrrrr kan?

Mario said...

perghhh...camera ape ni weh...

angel said...

giler besar ... eeeeeeeeee
msti cengkaman dia kuat ni ..

grOundnUt said...

@PUCCAnis : yaa...nak bela sekor ke?ekekeke...^^

grOundnUt said...

@biskut : ye ke?eh..aku tak tahu pon yang itu..sib bek la dia tak kuarkan ape² semburan...foohh..thanks for the info..^^

grOundnUt said...

@hentakbelipat: awet kan pon ada baik gak...carre tuh..^^

grOundnUt said...

@Kid : ulat gonggok utan ni biasa ada kat kawasan² utan..tak pasti ada kat gohtong ke idok..ni pon aku amik kat hutan air terjun...^^

grOundnUt said...

@Mario : Tengah berjinak² ni bro..ehehe..biasa² aje..^^

grOundnUt said...

@angel : ada rasa nak buat rantai kat leher ke??comperm org tak sudi nak ragut...ekekekee..^^

Umiadam said...

Owhh nak halau ulat gonggok ni...ingatkan susah. Sy guns basic h Shaklee