Nuff²

Tweet

Friday, January 21, 2011

If The Prophet Mohammad S.A.W were Among Us

Untuk renung-renungan di petang jumaat ni...Video ni buat mata aku tetiba berkaca la..while the soalan di kemukakan macam tu kat aku..entah ape la jawapan yang aku patut bagi...tapi, aku rasa kat Malaysia kene la juga wat rancangan macam ni..tengok sejujur mana la seseorang itu terhadap sesama insan...ini tak...banyak plak rancangan hiburan berkonsepkan ala² Ashton Kutcher,you've Punk'd Malaysia...
Aku bukan nak boikot rancangan hiburan kat Malaysia ni, tapi..kalau ada rancangan macam dalam video kat bawah ni..sure ramai yang akan sedar bertapa rindunya Umat Nabi Muhammad S.A.W terhadap Baginda...Moga² video ni memberi renungan dan pedoman kepada semua Umat Nabi Muhammad S.A.W...Amin...

6 comments:

KiD said...

adegan yang last skali buat aku hiba bro.. entah dapat atau tidak, syafaat Rasulullah.. sedey aku dengar jawapan pompuan tu.... huhuhuu

grOundnUt said...

@Kid : Cara dia seolah² teringin sangat..rindu sangat nak jumpa Baginda Rasulullah S.A.W...aku pon ada perasaan macam pompuan tu..mintak Kekasih Allah bawa kita pergi jauh dari dunia yang penuh dengan kejahilan...aiizzz...

biskut said...

tepuk dada tanya iman....

Mario said...

aku tak dpt tgk video ni sbb ko faham2 jela tapi aku penah baca email ke blog pasal soklan ni... mmg terkata le bro......

grOundnUt said...

@Biskut : benar tu kawan...^^

grOundnUt said...

@Mario : ye kan..terkedu tak terkata...kita ni bukannya yang terbaek..aku pon insan lemah segala² lemah iman aku...huhuhuh...=(