Nuff²

Tweet

Sunday, January 23, 2011

Parental Advisory (Part 2)

Sifat Kitty tak macam kucing² jantan yang aku pernah jumpe sebelum ni...dia ni boleh di kategorikan kucing jantan 'extra polite' dan bukan lah sepeti Kitty ni seekor kucing 'Gay'...^^'
Tak sangka plak dia ni tak pilih kasih or dalam bahasa sempoi 'pilih bulu'...memula aku macam biasa aje la biarkan si Cindy, kalau ada yang lupe sape Cindy ni boleh la Klik sini...
Memula memang la aku letgo aje si Kitty tu tido atas meja aku...entah camne laa..si Cindy ni plak gatai nak panjat memanjat..aku rasa dia mencari si Marble (Ibu susunya) untuk memulakan langkah menyental tek si Marble tu...
Bile tengok si Kitty terjaga dari lena dia tu, riso jugak aku...mane la tahu..nanti si Kitty ni mengamuk terus menyepak aje si kecil Cindy tu...maklum la..Cindy tu bukan darah daging Kitty sendiri...
Tapi, tak sangka plak lain jadi nya...Si Kitty agak peramah dan mula menjilat² si Cindy macam memandikan si Cindy tanpa sebarang tanda marah...wahh...terbaek la si Kitty ni..aku riso, kebanyakkan kucing jantan ni tak berapa suke sangat ngan anak² kucing...tambahan si Cindy ni plak, kucing bukan dari benih dia....so, dengan pantas aku bertindak mengambil gambar dan shot² terbaek aksi si Kitty dan Cindy saling sayang menyanyangi...
Maybe si Cindy tu rindu kan Almarhum Eori la kot...aku rasa mungkin dia anggap Kitty tu Almarhum Eori..??tak silap aku ni last link Kisah si Eori dan Cindy bermesra² sebelum Eori pergi...korang boleh klik sini...
Jadi, ada la juga terubat kerinduan si Cindy terhadap Eori...abang kesayangan dia yang mati akibat kecacingan pada krismas tahun lepas...
I miss Eori so much...kadang² teringat² si Eori tu macam masih wujud dan ada kat dalam umah aku tu...huhuhuhuh...sabar yer encik Kacang...(pujuk diri sendiri)

Bile Papa Kitty mule menjilat dan membersihkan si Cindy

Aiii...si Cindy tu nak menyusu ke??adoiii~

Kitty dengan penuh kasih sayang...tanpa menghiraukan lensa kamera aku...

Kusyuk membersihkan si Cindy sampai lupa aku dah lama terpacak depan dorang...

Ini lah kasih sayang tak berebelah bahagi...ape kata korang skodeng plak kucing² korang...masih tuluskan hati Kucing korang sesama mereka??

13 comments:

angel said...

kitty mmg gentleman la... i loike

biskut said...

seronok tengok kucing berkasih sayang ek...hihi

hentakbelipat said...

pehhh berrjiwee ahh..kucing ni memang makhluk paling penyayang..sayang xde otak je..kalau x lagi bagus dari manusia

anamizu said...

mmg drg ni lg berperikeMANUSIAan drpd manusia sndiri yg sggup buang ank T__T

recent post : |suke ke word verification???|

PUCCAnis said...

WEEEEE...KITTY SWEEEET.....:)..PERANGAI SAME MCM PUTSI SY DLU YG DH LME ILANG...WAAAAAA

Az said...

sungguh fatherly kitty ni...thats true..sometimes cats r more affectionate than human beings..byk gud things that we can learn frm animals....

grOundnUt said...

@Angel : Macam tak percaya la plak si Kitty macam tu...hehehhe..^^

grOundnUt said...

@Biskut : Tu lah kan..kadang² dorang ni yang suka bagi contoh² yang baik pada kita kan...aiiz...anugerah Tuhan~

grOundnUt said...

@Hentak Belipat : betoi tu bro..if dorang ni ada Otak..rasa dorang lah pakar kaunseling untuk kita sebagai manusia...huhuhuh...

grOundnUt said...

@Anamizu : Tu pasal la...dorang punya hati sangat ikhlas berbanding hati manusia di luar sana...Subhanallah...

grOundnUt said...

@PUCCAnis : ye ke??kebetulan la ni..eheheh..macam mana Putsi leh ilang?sian...sabar ye~

grOundnUt said...

@Az : Thanks Az..dorang kekadang lebih better dari Human...tapi sian bila ada haiwan² seperti kucing tak terbela...

Intan Maizura Ibrahim said...

love this love this love this...alahai si cindy...