Nuff²

Tweet

Sunday, January 30, 2011

Passion Road @Secret Garden

Senin yang lepas, kitorang seperti biasa...Office ada buat makan² sebelum CNY...every year memang ada makan² kat office aku...last year kitorang makan dekat Genting..OoOopss...aku tak update entry tentang genting..aiisehh..tak berkesempatan plak dah..lagi pon, masa tu aku masih baru berblog...ehehehe...
Kira Makan² kitorang kali ni ialah dekat Passion Road sebuah restoran ala² Banglo gitu kat area jalan Yap Kwan Seng...Nak carik kedai ni bukan lah susah sangat..mengikut map encik Google, agak tersembunyi sikit building restoran ini..cuma hint yang palinG senang kat sini ialah berdekatan dengan Restoran Kampung Pandan dekat jalan Yap Kwan Seng..memang kene masuk bahagian dalam sikit..ada la rupe restoran Passion Road kat sudut kiri belakang sekali...
Makan² kat sini agak okay..majoriti orang² office kat sini gak yang makan...kalau ikutkan makan set Ayam penyet, korang leh spend RM20++ sekepala..lengkap dengan air sekali...
Ada gak menu yang lain...tapi yang aku minat dan suke makan kat sini, Ayam penyet dia la..sup agak best...dan minuman nye??aku kureng minat...maybe menu aku air minuman macam air basuh kaki kot..ahahahha..joking only..ada gak menu air lain selain air yang aku oder itu hari...
Meh cuci sikit mata korang tengok pic² yang aku capture keadaan dan suasana dalam restoran Passion Road tu...Layannzzz....^^'

Main Entrance dia...Nice view eh??ehehehe...
Konsep dia memang menarik perhatian pengunjung yang datang sini...perggh...
Konsep restoran ala² Banglo...sini memang familiar restoran sebegini...
Antara² rekaan luaran yang tampak seni...memang menarik...
Permandangan dari dalam Restoran
Ni lah dia Set Ayam Penyet...ada macam² jenis sayuran, ulam²-an...
Korang bayangkan lah...boleh ke satu kepala menghabiskan semua makanan satu dulang ni??
Sup dia agak menyelerakan...aku memang suke...perggh..kenyang gile~
Antara ulam-ulaman yang agak sedap di makan dengan sambal belacan...
Kaki tangan studio@Office aku yang menyental semua hidangan kat sini...
Kira kitorang 'conquer' abis satu banglo neh...ahahaha...biasa laa...kalau bab² makan...kami no-1!

Burrrrpppp!!!Alhamdulillah...sukran²..

16 comments:

angel said...

wahhhhhh ...
mkn beso ko yer nut ...

best betoi ..

biskut said...

kering wooo....sapa kata tak leh habiskan..?haha

kalau aku pun,memang licin,tinggal daun pisang lar jawabnyer.

KiD said...

omak aihhh... tak ajak aku.. sob..sob..sob...

mia liana said...

eeee menariknya...best...

Pencacai Alim said...

gilos..mmg dasyat santapan nih

Anonymous said...

klau restoran stended cenggini...aku tgk dr luar jela...segan nak masuk...

hentakbelipat said...

ni area mana? damansara?

Cik SHiNJU said...

Aku asik langkah kiri jek kan..
Asal masuk blog ko msti nmpk sisa2 makanan jer yg tggal..sob :'(

grOundnUt said...

@Angel : errk...makan biasa² aje..ekekeke...^^'

grOundnUt said...

@Biskut : ahahhaa...kalau suke makan, datang lah sini...ajak kengkawan santap...bleh tahan gak makanan kat sini...^^'

grOundnUt said...

@Kid : eheheheh...tak sempat nak ngajak..jemput tatap gambarr...ekekeke..^^'

grOundnUt said...

@Mia Liana : leh cuba datang kat area Yap Kwan Seng..bawak la famili...^^'

grOundnUt said...

@Pencacai Alim : mau cuba??come and visit Passion Road Bungalow Restaurant...^^'

grOundnUt said...

@Anonymous : usah takut...meh la try sekali-sekala...ekekeke...^^'

grOundnUt said...

@hentakbelipat : lu kene cuba bro...kat area jalan Yap Kwan Seng...betoi² arah ke Restoran Mamak Kmpg Pandan...^^'

grOundnUt said...

@Cik Shinju : negehehhe...langkah kiri tak pe beb..jangan langkah bendul...tak gitu??^^'