Nuff²

Tweet

Monday, August 15, 2011

Aku yang bersederhana

Soping raya??
Korang dah start ke beli baju raya?kuih raya?Adakah soklan aku melampaui batas??hanya kerna kita masih berpuasa yang ke-16 pada bulan ni..??tapi, banyak la plak lagu² raya berkumandang di corong² radio...asal bukak stesen radio ni, ade plak terselit lagu raya...tukar stesen radio tu plak, ada plak terselit lagu raya gak...mak aihh...last² aku tuko stesen bas la...baru puas hati!Satu lagu raya pon takdak, hanya dengar munyik enjin bas jerr....ehhehehe...^^
Cakap pasal tiket nak balik raya ada yang dah membeli ke?atau ada yang beraya di tengah kOta ni??bagi aku la...raya ke tak raya ke, balik kampung tu dah jadik lumrah kehidupan anak terhadap ibu bapa..lain juga if korang betul² orang bandar...save duit sikit kan...tak de la pening pale nak ngadap stesen bas on time gara² nak balik kampung Raya nyer pasal....bagi aku yang ada transport memang tak jadik masalah untuk pulang ke kampung halaman...^^
LAst time aku berada di sekitar Mines...agak kureng orang jugak la kat dalam mines, maybe masing² pun sibuk bersoping di luar area mines...contoh macam kat Sogo,TS,Lot 10..etc...
APe yang aku nampak tahun ni raya tak de la meriah sangat berbanding tahun lepas(yeke?)
Atau aku punyer perasaan betukar hambar akibat busy kat opis nye pasal?hmmm...ape pendapat korang eh?padahal ade je lagu² raya yang agak menaikkan mood setiap orang untuk Sambutan Hari Raya tahun ni...
Ke Sebab tak de Bonus??(untuk yang bekerja sektor swasta macam aku!)^^'

Kan sonok jadik ikan...tak yah pening² pasal keje dan hari perayaan...^^


8 comments:

Rosmawati Yusof said...

Kdg2 berfikir jugak, klw takder raya kan senang...habis puasa, dahlah... takyah nak fikir2 pasal budget raya, itu dan ini... sejujurnya bg kak Kim puasa lebih seronok dr raya..

ghab van hal said...

jadi ikan kat mines memang seronok. hari2 makan subway..kekeke...

KiD said...

sama laaa.. takde bonus.. hehehe

Mario said...

jadi burung pun best apa...bole terbang2...ekeke

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : betul tu...semangat nak raya ni pudar plak pada tahun ni..entah ade je yang tak kene..maybe sonok berpuasa lagi kot...^^

grOundnUt said...

@ghab van hal : bukan subway jer, Nandos..sushi king..slurrrpp~gOndut la ikan² tu..^^

grOundnUt said...

@KiD : waarrrghh...sama gak la kita..bersederhana la kita yerr~

grOundnUt said...

@Mario : nak jadik burung ababil..^^