Nuff²

Tweet

Wednesday, August 3, 2011

Story of stray Cats

Kisah Bazaar Ramadhan dah abis...kalau boleh tak nak lagi pergi beli Sata kat bazaar ramadhan lagi...buat malu kaum jer wehh...eheheeh...
Haaa...cite pasal puasa ni, bukan kite je yang menahan lapar dan dahaga..tapi, macam kucing² jalanan kat luar sana tu...dah tentu dorang tak dapat nak menjamah makanan seperti kita berbuka puasa kan...aiizz...ape yang aku pasan masa on da way nak pergi ke restoran area Opis aku, aku terperasan makhluk Allah yang agak comel terperuk kat celah lobang² sekitar kaki lima di area office aku...Homeless betul dorang ni kan..aku ada gak terperasan Ibu dan anak² ni sebelum ni..tapi rasa nye ada ramai anak² dia..bile tengok balik, aikkk??tinggal 2 la plak..
Kesian bile tengok nasib kucing² jalanan ni...terpikir nak bawak balik, tapi yang kat umah tu pon tak muat rumah..tambah² aku duduk rumah bertingkat²...agak susah la nak handle...
Tapi tu la, kalau ada yang bernasib baik macam Kitty dulu tu, mungkin harapan untuk kehidupan baru dia terserah la pada tuan yang memungutnya...tapi buat masa ni, aku rasa...5 ekor di rumah pon sudah mencukupi...ape plak nasib kucing² ni nanti yer?huhuhuhuh...

Ni la 3 beranak tu

Ni la tempat berteduh diorang

Nyenyak nyer mereka tidur...macam mana ngan kucing² jalanan yang lain?

17 comments:

meowwmania said...

Allahuakbar...sayunya tgk :(

keadaan mcm ni lah yg tak mahu dilihat bila keluar rmh sbb bila tak dpt nak tlg akan merasa sgt2 sedih dan teringat2...

azie.azureEn said...

saya menangis tengok gamba nie.. terharu tengok mereka tidow sangat nyenyak kat celah lubang tu.. =')

ghost writer said...

dapat tempat macam tuh pun,dowang dah cukup berterima kasih.malah nyenyak tidur dowang.biarkan tuhan yang menjaga dowang.

Mario said...

aa aa...kucing kat tmpt keje aku bila time nak berbuka je,,,,docing errr dorang pun sibuk jgk...ekeke

KiD said...

nyenyak tidur bersama ibunya,, huhuhu

Acik said...

hmmm ... nak antar ke mana mereka tu yer? kalu ke hotel kucing, mahal plak bayarannya! :(

Cik SHiNJU said...

Kesiannya...sayu jer tgk mereka 3 branak tu...kalau ujan mesti kena tempias kan..sejuk giler...

ghab van hal said...

alahai..gua pun da lama tak bela kucing. nak bela skang ni, duduk rumah bujang. tak terjaga pulak..

grOundnUt said...

@meowwmania : kan...buat la yang termampu...kalau ada peluang, ada ruang di rumah..memang nak bawakbalik dorang ni...@_@

grOundnUt said...

@azie.azureEn : Sayu kan...tu la kehidupan kucing² jalanan ni...aiizz..~_~

grOundnUt said...

@ghost writer : kalau umur dorang panjang,nasib dorang baik..Insyaallah...tak mungkin mereka tidur di jalanan lagi...hanya tuhan yang maha mengetahui...^^'

grOundnUt said...

@Mario : heehhe..nak menumpang berbuka la tu..dorang kan mesti puasa sepanjang masa..tak tentu dapat makan macam kita kan..^^

grOundnUt said...

@KiD : Ibu tu lah pelindung mereka adik beradik tu...^^

grOundnUt said...

@Acik : kalau boarding dorang pun, mesti tak mampu kita nak menanggung cost dorang..moga ada la harapan pada mereka kan acik..huhuhuh..@_@

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : Time snap pic ni mmg tengah hujan renyai²..sib bek la tak basah, cuma anak dia je yang basah sikit tang ekornya...siann...;'(

grOundnUt said...

@ghab van hal : boleh beb...kalau hati nak bela, ko ikutkan saje ati ko tu..^^

lovelyandeloquence said...

sedih tgk kucing jlnan..harap2 ad insan mulia td amik si bulus ni.. ;( hu..si bulus kesejukann...siannya..