Nuff²

Tweet

Saturday, August 6, 2011

Suatu Penghijrahan

Salam Ramadhan yang ke 6 haribulan...tak sangka dah 6 hari kita berpuasa ye..tak kira pada orang² uzur dan orang² yang kurang upaya dan tak mampu untuk berpuasa...masing² pun melakukan ibadah puasa dengan penuh kesyukuran...^^
Last week, office aku dah pun berpindah ke bangunan yang baru...memang agak struggle gak lah sebab lagi beberapa hari nak puasa kan. So boss kitorang pon bagi arahan untuk memulakan dengan mengemas semua segala mak nenek folder dan barang² yang agak simple seperti sendiri punye stuff...aku pon ape lagi, packing punye packing barang² yang aku handle untuk team aku macam sesetengah folder dan juge barang² dari Korea seperti folder² yang telah di check oleh model checker yang kitorang gelar 'Chaqanim'..^^'
Kemas punye kemas, tiba la masa nak angkut mengangkut dari meja hingga lah ke partition masing²...aku plak riso takut tak sempat masa je...sib bek la kerahan tenaga dak² ni kuat² berlaka termasuk la gadis² Korea yang agak kuat mengangkat meja dan kerusi serta segala barang² yang agak heavy lah..^^

Apa yang penting?Kerjasama!Meminjam kata² Wonderpets...^^

Operasi telah bermula...

White board di keluarkan...

Ada yang 'mati' sebab teruja dapat pindah opis...^^'

Opis baru tengah pasang lampu...kelam kabut semua...

This is My place..My Dept..^^

Office sementara untuk meletakkan barang...^^

12 comments:

ghost writer said...

harap kau tak order air lepas angkat menangkat stuff tuh..hihi

Cat-from-Sydney said...

Uncle Kacang,
Cayalah! Bekerjasama berpindah di bulan puasa. Lepas tu boss belanja buka puasa tak? purrrrrr *giggles*

= d = said...

mesti penat kan..
tapi x pe..
coz kemas ramai2..
:)

mario said...

bestnya pindah2...

dakota said...

penghijrahan di bulan puasa .. heehhe

KiD said...

ada keje kosong tak? hehehe

grOundnUt said...

@ghost writer : ekekekekke...^^

grOundnUt said...

@Cat-from-Sydney : kami dapat makan ABC je...LOL~^^

grOundnUt said...

@= d = : yeahh..that's correct..^^v

grOundnUt said...

@mario : dah bosan bro ngan pindah randah ni...hahahaha..^^

grOundnUt said...

@dakota : adakah bersamaan tahun gajah?^^'

grOundnUt said...

@KiD : meja kosong ade ler..ekekeke..^^'