Nuff²

Tweet

Friday, August 19, 2011

Kisah Bulan Puasa

Kalau aku ingatkan balik macam kelakar pon ada dan macam bodo pon ada gak...^^'
Ada one day tu, masa zaman aku tak de kete..tak de moto..jadi zaman tu aku hanya menggunakan pengangkutan awam je la..contoh macam Bas atau LRT..(Zaman tu tak de lagi Monorail)..^^'
Bile diingatkan balik, Mak ngah aku ada le invite aku berbuka puasa kat rumah dia area TTDI kat ngan One Utama tu ler, aku plak nek bus tak tentu hala..dari arah Ampang aku dah amik satu bass nak ke Jalan Silang, sesampai kat area KL, pehtuh kene plak amik bas ke arah Taman Tun kan...
Pada masa tu aku tak de la terpikir nak sampai lewat kan..di sebabkan kesesakan lalu lintas, maka aku pon kelam-kelibut la...dah la tak bawak ape² bekalan untuk berbuka puasa kan...contoh macam air ke..gula² ke..
Nak tak nak azan dah berkumandang kat dalam bas..masa tu, bas Intrakota seingat aku..brader driver tu plak dok sibuk² ushar aku and tanye² samaada berbuka kat mana?kelakar gila la kot...aku jawab je laa..tu la..ingat nak singgah umah makcik kat TTDI, tapi jem la plak..tetibe azan berkumandang, brader tu pon bukak la air coke tin kat genggaman dia sambil dia minum kat dalam bas tu...
Dan aku plak??Apa pon tarakk...nak tak nak tiket bas yang ada kat genggaman aku ni buat pembatal puasa la apabila aku mengunyah tiket bas tu!
Gile horor siut!puas hati drebar bas tu bile tanye aku dah berbuka ke?kalau dah Alhamdulillah...
Hampeh betoi situasi aku time tu..nak tanya, segan la plak..last² batal juga posa aku dengan mengunyah tiket bas...Demm~

The Situation~Sila click untuk jelas lagi...^^

8 comments:

KiD said...

hahhahaa.. siut aje.. apesal ko tak paw aje air tin drebar tu.. hhehehee

aimie said...

dasyatt seyhh hahaha :D

bard bahtiar said...

apa rasa tiket bas tu? hehehe

Annie Han Yeon Rin said...

aku penah berlaku benda yang sama.. sampaikan pernah terfikir.. satu hari nanti kalau aku jumpa la akak yang minum depan aku tak nak offer lansung tu.. aku nak buat camne dia buat kat aku..

yeah.. not good ^_^

grOundnUt said...

@KiD : kalau aku paw mesti kene halaww...ahahaha..^^'

grOundnUt said...

@aimie : ;P

grOundnUt said...

@bard bahtiar : rasa tiket bas la..ekekekek..^^

grOundnUt said...

@Annie Han Yeon Rin : Terpaksa la aku berlakon makan² ni..sebab pe..sebab dia asyik dok ushar aku je..macam bajet aku tak puasa la tu sebab tak berbekalkan apa² juadah nak berbuka..hahaha..^^