Nuff²

Tweet

Tuesday, May 24, 2011

Balik usung jenazah anak

That's y once bila kita masuk carpark, mesti ada sign of check barang² yang berharga jangan di tinggalkan di dalam kereta...sebab pe, sebab takut sebarang kejadian tidak diingini berlaku...tapi entah macam mana kalau barang berharga di tukarkan kepada harta yang 'bernyawa'...itu tak patut berlaku...tapi setiap manusia tak mungkin lepas dari satu kesilapan...~_~'

Aku pernah ada sepupu yang baru beli hamster...entah macam mana la dia boleh plak tertinggal hamster dia kat dalam kete dia...sampai berjam² dia kuar tak balik²...sayu je hamster dia mati dalam keadaan lemas dan kepanasan dalam kete...nak tak nak...jadik bangkai la jawabnye...@_@'

Tu baru Hamster..tapi nyawa tetap nyawa kan..Macam mana plak ngan mangsa tu ialah anak kita sendiri?or adik kita??Itu yang korang kene amik risiko bila bawak jejalan anak² kita, sedar tak sedar..leh plak tertinggal dorang kat dalam kete setelah berjam² kita kuar tak balik² kan...atas alasan, nak kuar kejap je...nak beli tiket wayang...beratur punya la panjang, peh tuh plak terjumpe kengkawan...ajak lepak mcD...lupa la plak adik yang korang bawak tu tertinggal kat dalam kete!Pergghhh...demmit!itu la yang berlaku pada hari ini...@_@'


MACHANG: Tidak sampai sejam selepas mengusung jenazah sepupu, seorang pengawal keselamatan terpaksa pula memikul jenazah anak perempuan yang berusia tiga tahun apabila kanak-kanak itu lemas akibat ‘tertinggal’ sejam dalam Perodua Kancil miliknya di Kampung Morak, Palekbang, Tumpat, kelmarin.

Kejadian kira-kira jam 11 pagi itu disedari penduduk kampung selepas anak bongsu daripada enam beradik itu, Nor Izzyan Natasya Ishak, dilihat dalam keadaan tidak bermaya dan kepanasan di tempat duduk belakang kereta bapanya yang berkunci.


Kalau rasa nak tahu lebih panjang lebOr, leh la carik kat sumber ni...^^


Gambar dari Harian Metro

8 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sudah jatuh ditimpa tangga kan.. :( alfatihah

KiD said...

macam mana laa boleh tertinggal tu.. huhuhu.. al fatihah
BE ke 8 Muncul setelah Metered Earning

Mia Liana said...

kesiannya... al-fatihah

Scarlett O'Hara said...

Bila dah ajal, di mana2 pun tak boleh dielak.

grOundnUt said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : sian keluarga tu...huhuuhh...

grOundnUt said...

@KiD : salah satu kelalaian sikap manusia bro..tak lepas dari kesilapan...@_@'

grOundnUt said...

@Mia Liana : takziah wat keluarga arwah...@_@

grOundnUt said...

@Scarlett O'Hara : malang tidak berbau..huhuhuhu..