Nuff²

Tweet

Wednesday, May 25, 2011

Dinner's ready!!

Ni kisah bebudak yang agak ingin membantu aku menyediakan makan malam untuk mereka² ni...tapi tu la pasal...bebudak ni tengok aku tak layan je peel dorang ni...'berbulu' jer tengok aku wat bodo je ngan dorang...tapi tu la, dorang memang berbulu eh?^^'
Makan malam bukan sesuatu yang istimewa selain Kibbles yang aku selalu berikan...tapi tu la dia, ada rezeki...kita kongsi ramai²..murah rezeki Kitty sekeluarga malam tu...Cadang nye nak rebus kan dorang ayam rebus..tapi tu laa..stock ayam kat dalam lemari ber-ais tu (peti ais) cuma tinggal tulang² jer...tak sampai ati plak aku nak hidangkan tulang² buat makan malam dorang...lagi pun tak elok untuk pertumbuhan gigi dorang actually...^^
Yang ada dalam peti ais tu hanya lah ikan yang boleh di rebus macam biasa..aku tak de la kejam sangat nak bagi dorang makan mentah² gitu...nama pun Kucing kaann...bukan rimau or singa kat dalam rOmah ni...;P
Tu diaaa...gelagat dorang bila aku dah mula rebus ikan² kat dapur...macam² lah sound effect aku dengar...dari segi ajak sembang...menyanyi..bersyair..semua ada...tapi bahasa dorang laa..mana la aku paham ape dorang cakap..yang penting nada dorang tu mendayu² aje..ekekekek..^^'

Ni la dia chef kita malam ni...>,<"

Slurrppp...pilihan Kitty Sekeluarga!

Marble dengan tenang menunggu...^^

Kitty tak payah cakap laa..dia memang Papa Kitty...sifat sabar selalu ada pada dia..^^

Inky tu macam biasa...selalu rapat je ngan mama Marble dia..^^'

Sappy agak cuak sebab Marble sentiasa 'ada' di kelilingnya...^^'

Yeah!Siap sudahhh...^^'

Tengok la perangai Cindy tu....aiizzz....>,<"

Kene asingkan Isi-isi ikan supaya dorang tak terlekat tulang...

Dah siap!JOm makan!!^^

Kitty memang makan bersepah....tu style dia, maklum laa..kucing paling Tua~

Nom..nom...nom...jemput² jamah...nomm...nom...

Kalau part makan...memang si Kitty ni mOlot bOcor...apapun, kucing korang dah makan malam ke?^^'

10 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

huhuhu.. stylo ar kucin2 ko bro... nape xletak kicap n sos siket... lagi menyelerakan :)

SRenungan said...

ya..menyokong diatas..
mesti shat2 kucing anda..hehehe

habsahharun said...

tu dia..tu dia...cindy tak menyempat menenggek tepi dapur tu..

KiD said...

skali skala kasi laa fish and chip.. hehehe
Kenapa Grapevine tak Muncul di Blog?

Rosmawati Yusof said...

Amboi kusyuknya makan, tak pandang mummy kat sebelah dia, yer...

grOundnUt said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : kene cirit bintik nanti...ehehehe..^^

grOundnUt said...

@SRenungan : ada yang buasir nanti..ekekek..^^

grOundnUt said...

@habsahharun : cindy tu memang suke interframe..kita nak rebus ikan..dia plak sibuk nak jadik chef...^^

grOundnUt said...

@KiD : hahahaha....mesti dorang lagi demand..^^

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : hahaha..dorang ni bukan nak amik peduli kalau dah nampak makanan...ekekekke...^^