Nuff²

Tweet

Friday, May 27, 2011

Senyum Pagi Sabtu

Hari² asyik kuar iklan senyum...senyum..senyum...macam mana kalau ada hati kering yang susah sangat nak senyum² ni??@_@
Itu lah yang terjadi pada setiap orang yang kadang² tak terpikir adakah baik nya senyum itu satu sedekah...aku pon jarang senyum (terus buat muke senyum)...tapi tu laa..macam ada simpan emas dalam mulut...orang cakap kalau kita ni berat sangat nak senyum, muke plak cepat berkedut...alahaii..kalau nak tua tu tua jugak kan...ekekeke...^^'
Tapi tu la pasal..aku rasa senyum itu umpama sedekah kalau korang perasan la...satu permulaan untuk berbual ialah dari segi memek muka kita...kalau korang beratur panjang² nak beli tiket wayang, tanpa senyum...orang pon tak amik pedulik nye kat ko...tapi if kau senyum pon...ada orang kisah ke??jadi...depends in situation...
Macam aku plak..if ada orang senyum kat aku..tanda yang terbaik adalah balasanye aku akan senyum balik...tapi tu la yang terjadi ngan sorang member aku...@_@'
Dia balik ke kampung halaman dia..ada la satu kisah di mana dia terserempak ngan sorang artis ni...(malas nak sebut nama) kat pasar pagi area kampung dia...punya la dia terkejut sebab dia terjumpa dengan artis berkenaan...tanpa sempadan, dia pon senyum macam kerang busuk laa...
Korang percaya tak ape artis tu balas...buat bodoh sudahh...
HUIIYOOO!punye ler lagak sampai tak nak pandang si member aku ni...sian kawan aku ni..dia punye minat ngan budak ni sejak berlakon dalam filem KAMI ni...entah laa..aku cakap je la...kalau taste ko nak senyum kat artis² ni..korang kene set mind...dia bukan lah artis yang korang sanjung² sangat...dah bukan artis dah tu...artis-fak la plak wehh...@_@'
Tak semua artis berperangai begitu...aku pon pernah gak jumpe En.Faizal Hussein masa mule dia kawin dulu..dalam tahun 2004...punya la ramah mesra kat area LRT KLCC...macam tu aku salute la kat bro Faizal ni...agak nye berapa ramai la artis yang berperangai artis seperti Faizal Hussein ni?
Susah aku nak jawab...sebab sekarang ni...ramai yang jadi artis sebab undian dari penonton je...tak macam artis dulu²..dorang mule dari bawah...sampai la ke atas...that's y dorang hargai peminat...tapi bukan lah hargai dari undian SMS tu yer...^^'

Senyum itu satu sedekah...tak gitu En.Google?^^'

2 comments:

KiD said...

senyumlah senyumlah.. ahai cek mek molek.. aishhh.,. kena samak pegang ajing tu.. heheh

Hadiah Baru dari NUFFNANG!

grOundnUt said...

@KiD : Tak pasal nak kene samak plak kan...ekekeke...anyway..senyUUmmm...(sambil samak)^^'