Nuff²

Tweet

Monday, May 23, 2011

IKEA meatball HARAM?


Kecoh plak sekarang ni pasal makan² kat food court dalam IKEA ni...aku pon memang peminat setia bebola daging kat IKEA actually...tapi tetibe la plak, dorang kecoh pasal meatball ni ditambah dengan daging babi...@_@'
Betul ke weh?sahih ke??errkk...mana pergi semua sijil² HALAL tu?musykil plak aku..padahal ade jer sijil HALAL yang di keluarkan...tapi tak sure plak sama ada JAKIM yang keluarkan atau dorang sendiri² print..?@_@'
Aku bukan ape..sedar tak sedar, aku dah tertelan daging babi lah ni?uikk..cam no nak luak?perlu ke aku samak perut aku??waaaaaaaaa.....=(
Tapi tu la, semua ni masih lagi dalam siasatan JAKIM...aku nak cakap lebey²... karang salah info plak..tapi tu lah dia...kecoh semua cakap IKEA meatball Tak HALAL...hmm...worst come worst..apa yang aku dapat info ni hanyalah dari mereka² yang selalu peka terhadap soal halal dan haram ni...apa kan daya...sahih ke idok..terserah la pada mereka² yang bertanggung jawab ke atas perkara ni...nak tak nak..IKEA nyer Food court di tutup wat sementara waktu atas alasan dalam proses 'samak' dan penyucian bagi barang²-an dalam premis ni...aduiii...demm!patut la aku yang tertipu ni boleh kene tipu dengan si penipu IKEA ni...waaarrggghh!!>,<"

Sumber dari Google/Facebook

Ni antara resepi yang aku dapat dari sumber² alam cyber aaaaa....tak tahu la resepi ni di pakai kat IKEA Malaysia or tak...sebab pepaham je la..Resepi ni datang dari IKEA Swedish...if Comperm...terpulang laa...lu pikir la sendiri!
Link Resepi leh click sini....

8 comments:

habsahharun said...

macam-macam la kan...

tapi tak pernah makan meatball tu..terasa gak nak makan, tapi belum berpeluang lagi :p

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

sekarang ni banyak sanagt makanan yang kita dengar pasal campuran benda haram ni kan.... leh jadi was was la cm ni :(

KiD said...

pulak.. baru2 ni kecoh Secret recipe lak..
Perpisahan Berlaku Lagi | Sayonara IBM 34

grOundnUt said...

@habsahharun : tu la pasal...dengar khabar angin sekarang ni cakap KFC plak haram di makan sebab penyembelihannye...tak tahu laa fitnah² makin berleluasa...sahih ke idok..kita tak boleh canang² kan..=(

grOundnUt said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : satu hal kita plak jadik keliru..nak tak nak, makan vege je laa...^^

grOundnUt said...

@KiD : Aiizz...macam² dorang ni..kejap secret recipe laaa..kejap kFC laa..dulu kecoh pasal starbucks..shushi king laa..macam² derr...@_@'

Mia Liana said...

memang kecoh pasal kes ni di merata2. tapi katanya halal la....

grOundnUt said...

@Mia Liana : A'ah...sekarang macam² kes halal haram di bangkitkan..tak tahu mana satu yang sahih..@_@