Nuff²

Tweet

Friday, May 6, 2011

Kibbles for Stray Cats

Orang cakap laa...kalau dah sayangkan kucing tu...ingat² la kucing² jalanan kat luar tu...sama ada dorang sihat ke..lapar ke..semua tu kira atas dasar hati yang ikhlas nak tolong kucing² tu...
Aku ni bukan la nak cakap baeeekkk la sangat...tapi atas dasar kesian...kadang² ada lebihan kibbles kat rumah tu, apa salahnye aku bawak jalan²...mana la tahu, terserempak ngan kucing jalanan yang tengah lapar ke..sedekah sikit pon ada pekdahnye...memang perfect time lah...^^
Tapi tu lah dia...mana yang sempat, aku beri la..yang tak sempat tu alamatnye.... ada rezeki kita jumpe lagi...^^
Jadi ada la satu malam tu, aku berjalan² nak ke parking kete...balik tengah malam, aku tak pandang sekeliling pun..yang paling penting ialah nak mengadap bantal tido..ye la kan, penat bekerja..ingat seronok ke keje balik tengah malam buta??>,<"
Tu la, kalau dah letih sangat sampai terlupa aku nak amik satu barang yang tertinggal kat dalam kete...jadi, aku patah balik ke arah kete...eh²...ada sekor kucing meow² kat aku laa..@_@'
Dah la meow² bising plak tu...pecah keheningan malam..(puitis plak bahasa ni)..aku plak jadik cuak...nanti orang² kat kawasan tu kuar plak kan..so maybe the timing is perfect sangat lah..ye laa..kucing bingit tengah² malam kan..kat area car park plak tu...nanti orang ingat kita ni nak pecah kete orang plak...so, sib bek lah ada sedikit sebanyak kibbles dalam beg 'sekolah' aku...hahahah...jangan ingat aku ni budak sekolah plak eh...Beg je beg sekolah...hehehee...


Half cup ni ok gak eh...tak banyak stock...

Hmm..sedapnye makan malam ku ini..nom..nom..nom...^^

Tambah lagi...jemput²..^^

nom..nom..nom...nom..

Haiiz..kemana la plak arah tuju aku lepas ni...nak tidur mana lagi ni??hmm...(mengeluh)

Jom jenguk video ni...luahan hati kucing² di shelter home...^^'


10 comments:

meowwmania said...

alhamdulillah...ada rezeki sedap utk kucin tu :)

betul tu...rasanya dah ramai org terutama animal lover yg bwk kibbles sentiasa tak dpt bwk balik dpt bg makan jadi lah ;)

Rosmawati Yusof said...

Betul tu, kak Kim pun sentiasa bawa kibbles bersama...

meetPumpkin said...

Seronok dia dpt makan sdp yer ... vid tu sangat lah comey ..

ghost writer said...

kucing jalanan atau kucing liar juga patut dikasihani..cuma mungkin perhatian tidak konsisten sama macam kucing yang dibela.

KiD said...

nyum nyum.... kenyang yea...
selamat makan.. hehehe

JM BARIANI HOUSE PUTRAJAYA | Selamat Hari Ibu

grOundnUt said...

@meowwmania : betul tu...kalau leh, setakat yang mampu kita bantu, kita bantu la dengan cara macam ni..^^'

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : bagus tu Kak Kim..mesti dah byk stray cat yang Kak Kim bantu..^^'

grOundnUt said...

@meetPumpkin : hehehe..thanks..dorang pon perlukan perhatian..^^'

grOundnUt said...

@ghost writer : kadang² dorang ni pun takut dengan komuniti manusia yang suke cedera kan mereka..tak pe laa, just ada lebihan sikit kibbles ni, kita sedekah kan aje kat kucing² ni kan..^^

grOundnUt said...

@Kid : hehehehe...sedap tu!^^'