Nuff²

Tweet

Sunday, May 8, 2011

LED Transformer

Berjinak² nak pasang LED kat kete korang?Haaa...aku pon berminat gak..tapi tu la pasal..ongkos nye nak kene amik tahu gak...^^'
Berbalik pada entry kali ni, aku just nak share pasal lampu LED yang berbentuk Transformer Opitimus Prime...entah kenapa aku leh berkenan..maybe sebab warna dia..tak tahu la korang..tapi pada korang² yang gemarkan lampu LED, tak kira la apa jenis pon...maka ongkos nye tak de la mahal mana pon...korang bajet dalam bawah RM100 pon dah ok...macam yang aku buat ni pon tak sampai RM100...
Kalau korang pandai, di setiap kedai assesories kete memang harga berbeza²...jadi kena pandai la survey...aku pon tak kurang nye survey beberapa bijik kedai..dari Puchong hinggalah ke Setapak...akhirnya Ampang jugak menjadi pilihan..^^'

Opitimus Prime Transformer LED

Lap² sikit...^^

Tak sure situ position elok ke tak..sebab ni pon suggestion dari pomen situ...

Di cakap ok sebab tengah²...lagi pun permukaan tak melengkung..

Wire kene pasang ikut kedudukan yang betul..supaya tak short..macam kene air..etc....

Bukak lampu brake belakang..sebab nak sambung wayar dari LED...

Rabak la plak aku tengok pungkOq Persona ni..

Haaa...akhirnya!!

Amacam??kalau night mode memang bercahaya la if aku pijak pedal break...

Tapi tu laa, ada gak 2 cara...sama ada ko nak buatkan time tengah brake baru menyala or ko nak pasang suis boleh on off lampu LED tu...bagi aku, cara macam ni pon dah ok..depends dekat korang lah jugok ehh...^^'

12 comments:

achiek said...

ingt dlm mggu dpn nk g psg gk kt bwh keta...yg bentuk 3 segi tuh..nk yg berkelip tuh..heheheh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah .. stylo ar bro... bile nak tranform jadi robot ni :)

Cat-from-Sydney said...

Uncle Kacang,
La....ingatkan keta tu boleh tukar jadi Optimus Prime, boleh kita lawan Decepticon! purrr....meow!

meetPumpkin said...

waaahhh menarik ni ... blh buar buah rantai kucing kat umah.. heheheh

KiD said...

hahaha.. cayalah bro!!! brape ringgit tu?

ghost writer said...

ouh semalam kawan pon ada pasang kat keta savvynya...hurmm.ok lar jugak bagi sapa yang berminat..

grOundnUt said...

@achiek : woaaa...dah ada geng lampu LED la ni..ehehehe..^^'

grOundnUt said...

@Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : Kan best kalan kete leh transform jadik robot..rasa selamat je..hahaha..^^'

grOundnUt said...

@Cat-from-Sydney : hahaha..best lagi kalau kita jadikkan pets kita kat umah tu untuk lawan Pokemon battle.."Cindy, I choose U!!" ^^'

grOundnUt said...

@meetPumpkin : Kalau wat rantai buah kucing, sure kene karen nyer kucing² nanti..^^'

grOundnUt said...

@KiD : tak mahal jer bro..dalam lingkungan RM60 jer..(depends on kedai)^^'

grOundnUt said...

@ghost writer : sekadar hiasan aje..alhamdulillah...sampai sekarang pon masih ok lagi lampunye..^^'