Nuff²

Tweet

Tuesday, April 26, 2011

Kitties Break Hour!

Chop!!
Korang ingat korang je ke leh take 5 nak ilek² sambil isap okok kat luar opis ni??heheheh...kucing pon ada gak take 5 nye!^^'
Kalau nak ikutkan, time² dorang nak bodek² kita ni ialah time bila kita nak beri dorang makan la..tak pon terlupa nak bagi makan??OoOoOppps...aku pernah terlajak main² ngan dorang sampai lupa nak beri makan!Aiyyoo...@_@'
Tapi tu kisah lama..Past is LEPAS...tapi tak bermakna aku LEPAS tangan terhadap Kitty sekeluarga ni..^^'
Berbalik pada topic entry ni, memang dasarnya kucing² kita need a break to have their own meal..wahhhh..meal apa ni?McD Happy Meal ke?^^'
Yup...tengok aksi dorang while tengah menikmati makanan Kibbles tu, teringat plak bila masa human semua tengah menikmati hidangan makanan atas meja makan...^^
Yang bezanya cuma, kita makan beradab...tapi ade gak manusia yang makan tak beradap...aku rasa kucing lebih beradab la kot...pandai menikmati Kibbles tanpa besepah² kat atas lantai...tak macam sesetengah manusia tu...makan nasik pon bersepah seluruh meja...aiizz...macam² laa...
Bukan nak kondem manusia..tapi itu lah hakikatnye..aku pon, dulu² ada gak makan bersepah...tak macam dorang² kat bawah ni...^^'
aPe kata kita sergah sikit...heheheh...^^'

AKu candid time dorang tengah makan...time tu dorang tak perasan..

alamak!Kantoi la plak dahh...Cindy ni memang sense dia kuat betoi laa..

Nak tak nak...terpaksa la aku tangkap gambar dorang ni time tengah pulun makan...^^'

Sedapnye si Marble menikmati Kibbles nya...Si Cindy plak, suke sangat tengok lensa kamera aku..

Dah abis makan rupanye si Marble ni..^^'

Saya pon dah abis makan jugak!

Bila dah abis makan, masing² nak jamah air...hmmm..haus la tu si Sappy ni

Cindy pon enak menjamah minuman kegemaran dorang iaitu sirap bandung...erkk!nampak sangat la kelentong!^^'

Sappy setelah kekenyangan

Kalau nak ikutkan, Marble dan Inky memang dorang akan abis makan terlebih awal dari si Cindy dan Sappy. Mungkin Faktor umur kot..ye ke?Abis tu, pesal Kitty syiOk makan berulang² kali??^^'

Hallamakk...Tak Letak watemark plak kat gambo nehh...@_@'

Mungkin sebab dia dah tua la kot...NO kOmen...^^'

21 comments:

Rosmawati Yusof said...

Makan, dik makan... jgn risau, habis order jer....he, he.

aniline said...

kuatnye makang!!!! ;)

Dakota said...

comelnyer diorang makan... cindy tu asik nk pandang camera jer.. mb dah besar nk jd model kot ... huhuhu

ghost writer said...

sebab kitty perlukan tenaga untuk meneruskan sisa2 hidupnya..

Cat-from-Sydney said...

Uncle Kacang,
Kita suka tengok si Sappy tu berselera makan, dah tak sakit lagi... kan? purrr...meow!

Juz Call Me Sharz said...

nape mangkuk sappy lain..huhu..

Just Call Me V said...

suka la tgk mereka makan berbaris mcmtu...

meowwmania said...

berselera sggh tgk dorang makan..bg makanan apa ekk??

KiD said...

tambah nasik!! tambah...
Cashout Nuffnang Pertama! | ChurpChurp macam mana?...

Apisometres said...

agaknye bape la ko spend setiap bulan utk kekucing ko ni ek? huhuhu.. mak aku beli seguni friskis murah setiap bulan.. huhu

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : Selera dorang ni macam rimau gak..ekekeke..^^

grOundnUt said...

@aniline : hehehe..makan sebab nak membesar...ekeke^^

grOundnUt said...

@Dakota : Cindy tu bajet gojes..tu pasal pantang nampak lensa camera..^^

grOundnUt said...

@ghost writer : makan untuk hidup..^^

grOundnUt said...

@Cat-from-Sydney : ye ke..heheh..thanks..Sappy alhamdulillah sihat dan makin membesar..^^

grOundnUt said...

@Juz Call Me Sharz : hahaha..mangkuk tu dorang main tangkap muat je...ada yang selalu makan mangkuk kuning..ada yg pakai mangkuk biasa..ekekek..^^

grOundnUt said...

@Just Call Me V : hahahha..berbaris macam nak amik number aje..ekekeke..^^

grOundnUt said...

@meowwmania : kAcAng bagi makan bLack wOod kibble...wet food is Evo..^^

grOundnUt said...

@KiD :jemput²..eehehhe..^^

grOundnUt said...

@Apisometres : Aku beli kurang² RM100++ jer 7.5 kilo...ada rezeki ape salahnye...hehehe...^^

Affan said...

wah beratur je makan hehe. skg mesti dah besar kan