Nuff²

Tweet

Tuesday, April 12, 2011

......Dalam Botol

Uikkk...
Tajuk entry bukan main panass...tapi tujuan aku bukan lah nak wat rate entry ni tinggi..tapi bila tingkah laku si Cindy nak mencapai 'bola' dalam botol...errkk..dalam botol ke ni?ni balang laaa!@_@'
Sebab dia berkaca la aku cakap botol..hahaha..botol gemuk laa ni...^^'
Si Cindy ni memang tak pernah nak berubah...apa saje yang berkaitan dengan permainan kesukaan dia, dia akan cuba nak capai sampai dia puas hati...macam kes seperti ini...
Bebeza pula dengan Sappy, si Sappy akan mengikut juga kerenah kakak angkat dia ni...hmmm...kalau ikutkan, aku nak aje halang dia dari berbuat demikian..tapi nak wat camne, kadang² lebih baik perhatikan akal dia dari marahkan mereka. Lagipon, dorang ni bukannye berakal macam manusia..semua benda pon nak kene fikir sendiri...tapi tak pe, kes Cindy ni aku nak tengok akal dan pikiran dia...boleh ke dia nak amik barang dia dalam balang tu...sebab setiap kali dia cuba nak kuarkan bola tu mesti aku letak balik...tapi dia buat balik...haiizz...macam² gelagat si comel ni...^^'

Percubaa untuk mengeluakan...Sappy ade je kat bawah meja tu..^^

Still nak kuarkan...sejak tadi~

Amboiihh!!Usaha itu tangga kejayaan...chaiyOk!chaiyOk!^^

Akhirnyaa...berjaya juga dia mengeluarkan bola kesayangan nyaa...^^

23 comments:

azureEn said...

sgt comel T__T

Dakota said...

comel, cerdik dan noty ... mmg geram rasa nk polok2

habsahharun said...

pandai..gud2..

achiek said...

alahai..pndai sgghlaaa..bile lah nk g jenguk drg smua nie...dh lama asenya x jenguk drg yg comei2 nie...

achiek said...

alahai..pndai sgghlaaa..bile lah nk g jenguk drg smua nie...dh lama asenya x jenguk drg yg comei2 nie...

achiek said...

alahai..pndai sgghlaaa..bile lah nk g jenguk drg smua nie...dh lama asenya x jenguk drg yg comei2 nie...

achiek said...

alahai..pndai sgghlaaa..bile lah nk g jenguk drg smua nie...dh lama asenya x jenguk drg yg comei2 nie...

Cat-from-Sydney said...

Uncle Kacang,
Amboi! Sampai hati kata kucing tak berakal macam manusia....sebenarnya kucing lagi pandai dari manusia tau! purrr....meow!

meowwmania said...

usaha tangga kejayaan.

very true indeed ;)

Just Call Me V said...

wah..bijak..hahah

KiD said...

lain kali, ko suruh cindy sepahkan bijik saga lagi yea... hehhehee
Penangan Pilihanraya di Sarawak 2011 Streamyx Down...

Rosmawati Yusof said...

Cari apa, yang....? baik2, nnti patah kukun cantik tu..

Juz Call Me Sharz said...

pandai die keluarkan bola..

kite leh ikut tabiat kucing nie sebenarnya iaitu: USAHA TANGGA KEJAYAAN..

contohnye mcm burung...dorg akan berusaha tangkap burung sampai dapat...bile dah dapat pandai bwk balik umah tunjuk kat tuan die..huhu..siap sorok lagi tu nak simpan wat main next time.. =)))

grOundnUt said...

@azureEn : Cindy kalau tahu kene puji ni mesti lagi ngada²...^^'

grOundnUt said...

@Dakota : Cindy eksen..dia tak suka kene pelOk...^^'

grOundnUt said...

@habsahharun : hehehe...thanks..^^'

grOundnUt said...

@achiek : Amboiihh..byk betol komen nyer kat dalam ni...dah puas ke tengok si Cindy amik bola dalam balang tu??ekekeke..^^'

grOundnUt said...

@Cat-from-Sydney : ehehehe..kucing memang bijak..tapi otak dia tak sama macam otak manusia..^^'

grOundnUt said...

@meowwmania : usaha itu dalam bahasa japan ialah Gambateh!^^'

grOundnUt said...

@Just Call Me V : Cindy ni memang suka buat perangai notty dia tu...^^

grOundnUt said...

@KiD : Suke yer bro..hehehe..^^'

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : ehehehe...^^

grOundnUt said...

@Juz Call Me Sharz : kalau kat sini, dorang suke tangkap lipas dan cicak...tapi burung tak leh la sebab dorang ni kan indoor cats...eheheh..^^'