Nuff²

Tweet

Wednesday, April 20, 2011

Perihal Parking

Demmit!
Bukan nak membabi buta memaki sekuriti...tapi ini lah cadangan yang paling terbaek sekali bagi arkitek² yang kononye bertauliah...harapkan pagar, pagar di gantikan ngan batu...ni la orang tak pikir...bila dah jadi baru la nak terasa nyesal tak sudah...
Nasib baik la perkara² macam ni tak berlaku kat aku..malah aku dah pikir awal² tentang cara dorang wat petak parking lagu ni...

Dari sudut ni dah nampak macam kubur...hahaha...^^'

Sangat la tak sesuai

At least, pakai la batu jalan tar....dan bukan batu macam ni..

Bukan aku nak cakap ape laa..tapi kalau ada orang yang masuk paking..tiba² lanyak batu² ni, sure terpercik batu ni kene kat kete orang lain kan?tak kisah la laju mana dia masuk petak parking, tapi kalau sebarang kejadian tak di ingini berlaku macam kat bawah ni?

Gambar oleh Google

Takkan naya cermin tepi kete korang...@_@'
Tu pasal la aku cakap...memang la nampak kemas jer..tapi kan elok kalau buat petak parking pakai batu jalan tar jer...kan ke smooth nak masuk parking. Ni tak, sebab batu² ni la orang semua terhegeh² macam tengah belajar masuk parking kat pusat memandu...sigh~@_@'

12 comments:

blogtilldrop said...

ni musti kat putrajaya kan... kalau tak silap la...
tapi boleh ke batu tu terpercik...ermm.. boleh dipikirkan la...mungkin boleh,,mungkin tidak..jalan kat kampung lagi la batu kecik-kecik...namun satu observasi yg bagus...kipidap!!!

Rosmawati Yusof said...

Betol tu, klw yg pakai high heel, boleh terpelecok dibuatnya... alahai,

heart tamimi said...

rase nyer mcm taw la tempt neh..taman botani putrajaya kan??hoho..betol tuh,klu mcm sy penah nk terpelecok kt cni..mase tuh nk g weeding mber pkai plak high heel..mcm xsesuai kann letak batu2 camtuh..

KiD said...

bajet lari kut nak bikin parking nih... huhuhu
Nak Makan Chicken Chop?

CouLeur de Chiqu3 said...

ahha..kt tman botani putrajaya nih...igtkan aku sorg je yg mbebel pasl nih..huhu...

iskkkh...buat tayar rosak je..
rsenya bukan arkitek ...
arkitek dah plan bende yg betol..mai tang supplier brg..contrktor..kata brg ini xde ..xcukop..last kene gak pakai benda yg dilur jgkaan...
biasa la mainan duit construction nih

Dakota said...

mungkin juga mereka dah lari bajet tuk buat parking, sebab semua bajet dah dihabiskan kepada longkang yg cantik ... perasan tak longkang dia cantik gila siap beralun2 .. kos msti mahal... huhuuhu .. apapon ..tmpt ni cantik dan damai .. cuma parking mmg blh menjahanamkan tayar kete ...

grOundnUt said...

@blogtilldrop : mekaseh bro..yes..memang kat Putrajaya pun..anyway, tempat ni memang cantik..^^'

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : so lepas ni kene ada spare sliper/sandal untuk gadish² yang nak datang sini la memandangkan batu-batuan nyer yang byk kat sini..^^'

grOundnUt said...

@heart tamimi : ye kee?sib bek la pengantin tak tepelecok jatuh while tengah bergambar²...bahaya gak eh..@_@'

grOundnUt said...

@KiD : Wallahu'alam bro...@_@'

grOundnUt said...

@CouLeur de Chiqu3 : Yess!Taman Botani...dorang ekcially memang nak buat bagi nampak cantik kot..tapi tu la..ada kelemahan di sebalik kecantikan tu...@_@

grOundnUt said...

@Dakota : A'ah..longkang kat sana cantik²...lupe plak nak upload pic longkang ni..hmm...next entry lah!^^'