Nuff²

Tweet

Sunday, April 3, 2011

Taste of Asia, Time Square

Kalau korang jejalan dalam TS, mesti korang terkial² nak pilih mana tempat makan yang menarik dan ada banyak variety of choice...sebab dalam TS ada perlbagai jenis restauran dan food court yang aku rasa tak tahu nak pilih yang mana satu!
Sebab kan bebudak 'ensem' (puji sikit) kat opis aku ni galak nak ajak makan tengah kL, so kami pon singgah la TS di mana tak jauh dari opis kami yang boleh amik masa 10 minit je nek kete...lagipun, 3 orang korea yang ada ni teringin gak nak jalan² dalam mall...tapi bukan nak jadi 'mall rats' ok!hahaha...^^'
Sampai nye kami kat sini, perah otak gak la nak pilih mane satu tempat makan yang ada variety of food...bak kata member aku "Kalau korang nak try rasa makan ala² food court ada kat tingkat bawah TS ni, semua jenis makanan asia ada sini.."
Memandangkan 3 orang Korea yang agak rindu masakan negara dorang, jadi kami pon bersetuju nak makan dekat satu tempat ni nama dia Taste of Asia...boleh di katakan agak baru juga la tempat ni..before this aku rasa tempat tu macam food court biasa je laa..tapi baru la kawan aku cakap...nak makan kat situ tak payah bawak cash banyak²..just swipe pakai kad yang dorang akan bagi..umpama kita topup kad tu laa..then swipe kat mana stall yang kita order...perghh!!canggih la plak weh...(ke aku yang ketinggalan zaman??)@_@'
Tapi jangan risau, duit masih boleh dipulangkan if korang makan kurang badjet...macam contoh, ko topup RM15 jer..tapi ko berbelanja kat sini lingkungan RM8..so baki selebihnya boleh kita refund balik...^^

Bebudak ni teruja nak makan kat sini...

Aku tak paham ngan mamat ni, ada jugak yang nak kene sepak ngan aku...=p

Taste of Asia

Ni la tempat kita nak topup kad kita...

The card that we're using here..

Dan tak lupa balance dorang pulangkan balik

Dengan macho Hard Farhan menOpup kadnya~

Saya menang duit!

Bila kita order, so dorang akan swipe kad kita ala² bonus link/real reward style

Dengan cara ini kita dapat badjet kewangan kita...

MrDirector sibuk meneliti menu makanan Korea

Faveret dia la ni...hehehehe...

Aku punye taste kat sini...ok la juga...^^'

Ada pelbagai jenis masakan berasaskan dalam Kuali kecil

Leh pilih perlbagai jenis menu kat sini..^^'

This is my Black Pepper Chicken with white rice...not bad huh..^^'

Masing² pon kelaparann

Masing² menjamah makanan mengikut selera tersendiri

Say hello to camera!

Aku tak paham dengan mamat senget tu...wakakaka...^^'

Apa pun, korang yang rajin jejalan dalam TS ni boleh la cuba pelbagai jenis makanan kat sini mengikut selera masing²...sambil tu boleh la try style makan dan bayar kat sini...macam swipe & go la..ehhehe...^^

8 comments:

Rosmawati Yusof said...

Kak Kim kdg2 takut nak ambik gambar kat public ni, takut diorang marah..
Nanti nak try makan situ..

KiD said...

ekleh.. makan aje.. cuba laa blanje aku.. ada brani? hahahaa
jangan lupa join Contest Lumayan Teka Bunga Blogger Shakiddo

Dakota said...

nanti boleh la try, sll kalau pergi TS, tak makan pun kat food court.. sbb bnyk choice..tak reti nak pilih huhuhu

grOundnUt said...

@Rosmawati Yusof : A'ah..kacang pon rasa macam risau gak takut ada yang soun kann...tapi apa pun kacang kene hati kering lau nak tangkap gambar kat dalam mall ni..eheheh..^^'

grOundnUt said...

@KiD : LOL...hahahaha...memang tak berani laaa..wakakaka..^^'

grOundnUt said...

@Dakota : Kalau jejalan ngan yang terchenta tu boleh la bawak mereka² itu makan di sini..^^'

Cik SHiNJU said...

Card tu boleh guna smpai bila2 ke? Maksud aku,kalau kita dtg lenkali xyah beli card baru eh?

Papa Hero said...

steady la bro...mkn busat...he he