Nuff²

Tweet

Tuesday, April 19, 2011

Kisah Si Sappy

Lama tak update cite pasal Sappy ni...semenjak aku lantik dia sebagai Kucing nombo 5 dalam umah aku ni, aku rasa dia ni memang ada keistimewaannya tersendiri...
Walaupun telinga sebelah dia 'kudung', tapi dia tetap mampu untuk bermain seperti kucing² lain dalam rumah...nampak je perbezaan dia dari 1st time aku amik dia...kalau korang yang terlepas kisah tentang si Sappy ni, boleh la click sini...
Masa tu dia agak kecil..dalam lingkungan beberapa minggu...tapi tu la, tuhan tu maha kaya...sib bek la dia masih hidup dan sihat seperti biasa setelah kehilangan telinga dia..kalau korang telepas link masa telinga dia dah putus, sila click sini lagi...
Untung betul si Sappy ni, makan tidur semua terjamin..tambahan siap ada 4 sekawan yang rajin bermain dengan dia...orang cakap tuah badan la ni...Aku pon tak de la nak citer banyak pasal Sappy pun, tapi semenjak hari yang dia di bawa balik ke rumah, aku rasa makin ceria sejak kematian si Eori tempoh hari..tuhan gantikan plak si Sappy ni dengan si Eori...alahaaii...dah la warna bulu dia nak sama si Eori, tapi maybe baka Eori lebih cantik berbanding si Sappy ni...bukan nak cakap Sappy ni tak comel, masa memula jumpa tu..dia agak comot..berbeza dengan sekarang..setelah aku bersihkan, mandikan dan bagi dia makan sampai sekarang lah Alhamdulillah..sihat² la hendaknye..hehehehe...


Aksi Manje si Sappy ni

Ni gaya dia tidur...agak 'Rare' sekali...

Gaya yang malas campur nak tidur

Gaya macam nak salin lampin plak...hahahaha

Muke dia tu wat aku teringat kat Eori plak

Sappy ni macam iras² Eori sikit kan...aiizz....

Dalam masa yang sama gak, aku ada upload video si Sappy ni...gaya bebas dia ketika kene urut²...cuba korang perhatikan tangan dia...comel kan?^^'

video

22 comments:

achiek said...

ya allah...asal lah die nie comei sgt..dhlah manja..aku suke pegang die..die suke sgt bt muka kesian...geram tol laa tgk video tuh..besor jer tgn n jari die...eeeeee...gerammm

= d = said...

cute..!!
mesti manje sgt2..
:)

Dakota said...

Comeynyer sappy ... manja sangat.. walaupon dia takde tinge tp dia nmpk elok ja , takde beza pon dgn kucing yg lain ... semoga sappy sihat sll ..muahhhhhhhhh

ghost writer said...

yerp masih ingat pasal telinganya yang hampir putus..

Cat-from-Sydney said...

Uncle Kacang,
Kita suka video tu! Kita pun suka kalau kena urut macam tu. purrr....meow!

LONG LIVE SAPPY!!!!

habsahharun said...

tido kepala ke bawah...
best kot tido cenggitu..

meowwmania said...

hehe..awat tangan dia camtu

comel betul lah si Sappy nih, geram je tgk muka dia!

Cik SHiNJU said...

a'ah la...agak rare gaya tido dia tuh..huhuhu..terubat rindu ko kat Eori kan? :)

Juz Call Me Sharz said...

memang sangat2 rare gaya die tido..

lepastu die suka mengurut!!!!

kucing yg suka mengurut nie agak manja la..dengan yang suka purrring... =))

grOundnUt said...

@achiek : tu la pasall..maybe dia ni baka domestic medium hair...kita tengok plak umur dia mencecah setahun esok..^^'

grOundnUt said...

@= d = : dia ni memang manja sangat²...maklum lah, yang paling muda...^^'

grOundnUt said...

@Dakota : muah kat kacang ke??atau muah kat Sappy???ekekeke..gurau² jer..;p

grOundnUt said...

@ghost writer : Cerita klasik bulan February...^^

grOundnUt said...

@Cat-from-Sydney : hehehe...best kan...^^'

grOundnUt said...

@habsahharun : dia selesa macam tu..kalau kita ubah, nanti dia jadik macam tu balik...^^

grOundnUt said...

@meowwmania : ahahaha..maybe dia nak main piano kot..ekekeke..^^'

grOundnUt said...

@Cik SHiNJU : a'ah laa...memang terubat rindu kAcAng kAT eOri tu...huhuhuhuh..@_@'

grOundnUt said...

@Juz Call Me Sharz : yes!betul tu...memang si Sappy ni gaya dia Purrr...memang kuat macam enjin motoboat..^^

Az said...

dah besar dah sappy sekrg..kim salam peluk cium frm uncle az utk sappy :))

uwmaisarah said...

olooo, so comel........cair..haha

grOundnUt said...

@Az : heheheh...nanti KacAng sAmpAi kAn yer...hehehe..^^'

grOundnUt said...

@uwmaisarah : ehehehe..pandai berlakon si Sappy ni..^^'