Nuff²

Tweet

Wednesday, August 11, 2010

1st Day Juadah Berbuka Puasa

Salam ramadhan
Selamat berbuka puasa aku ucapkan pada semua muslimin sekalian...
kali ni nak cakap sikit pasal juadah berbuka puasa yang baru je lepas aku bedal tadi...Tepat jam 6 petang...aku di benarkan balik atas dasar suratan berbuka Puasa...suppose I'm going back by 5pm...tapi aku ada sikit keje² yang nak di selesaikan ...maka aku stay until 1 hour dekat office...memandangkan jalan sangat Jem...so aku amik keputusan nak singgah sebentar di Bazaar Ramadhan Pandan Indah....

Ketibaan aku di sana agak lewat sedikit seperti biasa...sebab jalan sangat jem dan masalah parking yang berleluasa...aku hampir putus asa untuk mencari parking...sebab merata² ada kereta dan motor yang parking di bahu jalan...

Oleh yang demikian..aku set masa aku hanya beberapa minit sahaja nak carik menu sedangkan masa tu masih berjalan...biasa laa..1st time aku bukan tahu sangat mana stall jual itu dan mana stall jual yang ini...jadik dalam 5 lane tu aku berjalan tak kesemua lane²...hanya 3 lane aje sempat aku melawat....


Kuih Muih yang di beli

So, aku sempat membeli Popia basah yang berharga RM1.00....walaupon nampak macam biasa...tapi rasanya sungguh enak sekali...

Kebetulan lalu kat lane yang sama aku terpandang orang menjual kuih muih...nampak selera plak Kuih Karipap Kentang tu...jadi aku membeli dengan harga RM1 untuk 3 ketoi karipap tambahan pula cucur Udang RM1 juga....

Honey Dew yang di potong Cube

Dan tanpa membuang masa...aku berjalan sambil mencari² if ada saki baki nasik lauk memandangkan jam menunjukkan pukul 7.05pm...Oleh itu aku singgah pula stall Nasik Ayam ni...nampak ramai plak yang kerumun dekat stall dia...so dari situ aku ingin mencuba Nasi Ayam berkenaan...after that..aku cabut balik umah memandangkan Azan hampir berkumandang....


Cukup sekadar Air kosong...cuma Buah Tamar aje tak ada...huhuhu...


Ini lah sedikit sebanyak cerita menarik untuk tatapan semua...semoga bulan Ramadhan yang mulia ini memberkati kita sebagai seorang muslim....Selamat Berbuka Puasa!!^^

4 comments:

iz @ aako89 said...

jadilah..nampak cam sedap je...
x masak sendiri??

Lil'Vamp said...

thanks...memang sedap juadah berbuka semalam....tak sempat nak masak itu dan ini...sebab balik pon kelam kabut...biasa laa...keje melambak...^^'

angel said...

honey dew .. sungguh enak ..

Lil'Vamp said...

ok kan buah honey dew...manis² belaka...^^'