Nuff²

Tweet

Tuesday, August 3, 2010

My Skuter....

Hello...selamat siang semua...today I would like to share the story of my scooter...so sad to hear once my lovely 'cik yah' is critical now...

Apa yang aku cuba nak cakap kat sini bahawa skuter aku sebenarnyer dah ada banyak problem..ni pon gara² aku tak jaga bebaik...since once aku buzy...aku mmg tak de masa nak layan kerenah² skuter...bak kata kakak aku la...kalau dah ada 2 aset dalam diri tu..jaga la bebaik...(aik, lain macam aje munyik nyer...)

Bagi aku....sejak ada kete ni..mmg aku abaikan penjagaan skuter aku..sehinggalah ia rosak...dan kerosakkan dia mencecah bagai RM400...bayangkan lah..aku service kete pon tak de la mahal sampai RM400..kadang² sebab ko tak service every month lah moto ko jadik rosak sampai macam tu...nak kata brand product Malaysia..tak juga...kalau tak pandai jaga...mmg akan rosak even brand YANGMAHAL sekali pon...
Kawan² aku majority banyak suggestkan aku pakai moto baru aje...memandangkan dah 6 tahun aku pakai moto tu...atas dasar jasa baik Cik yah kat aku..so aku simpan lagi moto tu sampai sekarang dok terbengkalai kat bengkel bro ni kat gOmbak.....

Apa yang aku pikirkan ialah aku nak pakai balik skuter aku tu..memandangkan jalan sangat sesak kat kL ..if aku bawak kete aku...memang tak berbaloi sangat² lah...bukan ape..aku keje kat Ampang...kendian Umah pon kat Ampang...tak ke bangang kalau nek kete...mengadap Jem..traffic yang penuh sesak bile peak hours...tekanan jiwo....kalau aku ride skuter aku..aku rasa 10 minit aje la aku sampai opis tu...(walau jalan sesak)

Bile aku pikir balik...lebih baik berjimat² la dengan menggunakan kemudahan pengangkutan yang amat kecil penggunaan minyak nye...seperti Skuter Ceria aku tu...semakin hari...semakin aku rindu kat dia...ye la...hari² aku dok bawak kete ke opis kan...aiiz...cik..yah...cik yahh....

2 comments:

chumel said...

da tbengkalai ker scooter niey..??
sedey towl..dia sgt chumel....
tlg hargai dia..haha

Lil'Vamp said...

huhuhuh...baik lah cik chumel..esok kene pegi amik ia kat bengkel yang dah lama terbengkalai...huhuhuh....thanks for the advice...^^'