Nuff²

Tweet

Friday, August 6, 2010

Email from MSC 2010 IPCC Announcement of Winners

Salam dan Hello to everybody who's amost view My bLog...
Hehehe...sOri la..lambat plak la aku nak menulis hari ni maklum la...busy kat office...
So awal pagi lagi aku dah terima satu email dari MSC Malaysia...dorang dah anounce yang dorang bakal bagi tahu result by this Friday 13th....rasa nombor tu ada luck tak??kalau korang percaya pada nombor tu...nyata nombo tu ialah BAD LUCK (bukan pada muslim)...sebab aku kureng sikit nak percaya pada nombo² ni...tapi kengkawan aku (majoriti non-muslim) cakap tarikh penentu nyer nampak gaya macam bad luck la untuk Team aku kali ni...tapi, bagi aku soal kalah dan menang tu cuma adat permainan...tapi kalau di pikirkan balik..I'll need my team to be winner!bukan ape...banyak benefit menarik bakal berlaku if our team ni maju selangkah ke hadapan....

Berbalik sOal email tadi...aku hanya boleh paste ape yang dorang send kat aku lah untuk tontonan umum....walaupon tulisan dia kecik bagaii...Ape yang dorang emailkan ialah dorang meng-invite 2 orang daripada team kami untuk menyertai Majlis Berbuka Puasa a.k.a majlis mengetahui keputusan untuk IPCC2010...seperti kengkawan lain yang jOin this competition...means yang membaca blog aku ler...aku harap korang pon bakal membawa pulang Geran Rm50K..If korang dalam TOP-6 lah yer...eheheheh...^^
Ni serba sedikit detail yang aku cuba nak share kat korang....

Date : 13th August 2010 (Friday)
Time : 5.00pm – 8.45pm
Venue : Ballroom A, Level 6, Hilton Kuala Lumpur

Means pukul 5 kami dah kene ada kat situ lah yer...walaupon waktu berbuka puasa kita around 7pm...so dalam masa 2 jam tu lah dorang akan memberi anouncement tentang siapa Juara dan time tu jugak la ramai Buyers² yang terdiri daripada kalangan stesen Tv tempatan mahupon Luar Negara...ni based on aku nyer pengalaman laa...
Seperti yang aku cakap...‎13 peserta IPCC2010Animation Competition tengah sabar menunggu keputusan dari pihak MSC pada Friday 13th.....dan telah menggabungkan 2D dan 3D animation dalam satu competition...so, pepaham je la..satu lagi langkah kerajaan nak wujudkan lagi dasar ekonomi bagi Industri Dunia Digital...tak kisah la..animation ke...Mobile theme ke...Games ke...itu lah yang dorang cuba nak bagi peluang kepada mereka yang nak cuba menceburi bidang Digital ni....

4 comments:

zehe said...

Aku mao cakap "salamat berjaya!!"
kalo tak berjaya pon, apadahal, sama ada boleh chuba lenkali, takpun choba saluran lain pulak..kan? kan? kan?

Lil'Vamp said...

weh...thanks Zehe...insyaallah...if berjaya...ada harapan la aku nak kuarkan idea²...tak jadik kat kOmik...jadik kat animation pon ok lah weh...thanks brO...^^

angel said...

good luck ..^^

Lil'Vamp said...

Thanks Angel...^^'