Nuff²

Tweet

Friday, August 20, 2010

CourseWare Animation

CourseWare Animation

Entah macam mana la aku terpikir nak citer tentang entry pasal Courseware animation...sebab mungkin sekarang aku tengah stress meng-settlekan lagi kerja² aku ngan orang² courseware...

Korang tahu ke ape mende courseware ni??

Courseware ni satu product animation yang tak la berapa animation...tp mostly untuk kegunaan bebudak nak belajar...contoh macam pembelajaran melalui CD or Multimedia...macam kat sekolah...beli buku rujukan ada la terselit sikit CD kat celah bedah tu...

Lagi pon aku bukanlah dari bidang courseware...berbeza dengan 2D animation...aku biasa dengan teknik² prinsipal Animation yang bisa aku belajar dari awal mulanye keluar Software Flash...cuma dalam Courseware ni, kita lebih banyak menggunakan kaedah Button or Action script yang jarang sekali di gunekan oleh para 2D animator diluar sana...kecuali kalau Animation korang memerlukan action skrip untuk kegunaan tertentu sahaja....

Ni contoh kerja yang baru aku siapkan...tapi hanya character design aje lah...tak banyak mana pon kerja² aku untuk courseware ni..yang remehnye ialah..action script yang perlu di settlekan...mana la aku hebat sangat buat programmer...biasa aku hanya suke melukis dan menggerakkan character tersebut....^^'

Character untuk Tamil Lesson for COurseware

P/s : mAsih berada di OfficE...=(

1 comment:

Aimuni Lasting said...

blh x ajar care nk guna adobe flash