Nuff²

Tweet

Sunday, December 19, 2010

MSC Malaysia Kre8tif Digital Content Conference

Haaa....cakap pasal Kre8tiff 2010 Award yang telah berlangsung di PICC, Putrajaya anjuran bersama MDEC & MSC Malaysia...studio kami telah terlibat secara langsung dalam event ni...
So, apo lagi...macam² acara yang kitorang buat la...banyak agenda menarik yang ada di sini...aku seperti biasa laa..buka booth dengan sorang staff lagi...cuma pagi tu, boss kitorang plak yang datang lebih awal dari kitorang...=p
Macam biasa laa...kalau dah nama pon Digital multimedia punye conference....masing² sibuk la dengan hala tujuan masing²...contoh nye, sorang member aku si Jeremy ni...sibOk sangat nak menari ala² Lady Gaga dengan PS3 console game...booth dorang memang menarik sebab ada banyak game² yang terbaru...memula aku ingat dorang control game tu macam Wii...tapi rupenyer PS3...
Yang menarik nye, controller ni dapat detect the whole body even Wii akan detect hanya pada joystick sahaja...sebab PS3 kali ni dorang ada camera support!!bestt woorrr...sekali cuba mau lagi!^^
Ada lebih banyak aktiviti² dan booth² dari pelbagai jenis Industri...mobile application, games, software, Autodesk, 2D Animation and 3D Animation...
Tak kurang juga visitor² dari kalangan orang² goverment...macam menteri² serta chairman MDEC turut serta memeriahkan lagi conference pada hari tu...
Aku sempat join conference pada awal pagi...ada la beberapa panel dari kalangan 2D dan 3D animation Industri...seperti Les Copaque, Inspidea, Saladin, dan lain²...
Sepatutnye Dato' Lat ada pada pagi tu untul panel pada conference tu...tapi entah kenapa plak beliau tidak dapat menghadiri conference tersebut...mungkin bukan rejeki aku la nak bersalam ngan Dato' Lat....@_@

Ini lah booth kami...ED-Online @ Toe Animation Studio

Yang terpampang di atas meja

My boss with some other visitor

Another Menteri came to our Booth

With the MDEC Chairman

TM booth..boleh tahan ramai yang singgah

Saladin The Prince of Worrior

Upin & Ipin Booth

Play Station 3 Booth...ini game memang best!Kalah Wii beb!

Bersama teman² lama memperjuangkan booth masing²

Asyik menikmati conference dari pAnel² terkemuka

Panel² yang terdiri dari bos² Upin & Ipin, Saladin, Inspidea, Chummy champ

Aku rasa kalau gelap macam ni...aku pon tertido kot...ZzZzZzZZZZzzzZzz....


Lepas abis conference semua tu...ini lah masa yang di nanti²kan oleh aku...boss cakap rajin² la melawat booth orang lain...yang pastinye, mesti la aku melawat booth orang lain...ada sebab aku suka sangat nak jalan² ke booth yang lain....

Virtual Reality F1 racer!!beshh....banyak lap gak aku main...tak puas lerrr...

Eh..eh..pose tengah drift la tu...wakakkakaka...^^

Sempat lagi masuk PS3 competition race ikut masa paling cepat...ahhaha...

Itu lah sebabnye...untung kalau ada Digital Content Conference lagi...ada banyak aktiviti² yang korang patut terokai...macam aku...tak payah cakap laa...abis khatam sudah semua game² kat sana...ekekekke...^^'

14 comments:

angel said...

wahhh best nyer .. yang pasti Eori cartoon yg sangat best .. so cute ..hopefully eori akan sukses .. ^^

biskut said...

lama dah ngidam nak dapatkan ps3..dah puas dah layan ps2.err..ada jual tak ps3 2nd hand...?

grOundnUt said...

@Angel : Eori dapat perhatian banyak orang yang datang kat sana...masing² tanya bile akan di tayangkan kat kaca tv?gulp..masih in progress~^^'

grOundnUt said...

@Biskut : hahahah..Ps3 yang seken hen tak perasan la plak..tapi yang murah ada perasan kat Mudah.my..RM750 entah berapa GB yer?lupa laa...^^'

Anonymous said...

Υour meanѕ оf tеlling evеrything in
this piece of ωriting is actuаlly pleaѕant,
every οne be caрablе of withоut dіfficulty be aware of it, Thanκѕ a lot.


Feel frее to ѕurf tο my homepage;
ear ringing remedy

Anonymous said...

I ωas wondеring if you ever thought of сhanging the laуout
οf yοur sіte? Its vеry ωell wгitten; I loνe
what youvе got to say. Вut maybe уοu could a little
moгe in the wаy of cοntent ѕo рeοplе could
сonnеct with it bеtteг. Youve
got an аwful lot of text fοr only having 1 or 2 imаges.
Maybe уou could ѕpace it οut
better?

Ϻy webpage ... battery operated cars for kids

Anonymous said...

Gгeetings! This is my fіrst ѵiѕіt
to yοur blog! Wе arе а
cοllectіοn of vοlunteerѕ and ѕtartіng а new prοjeсt in
а сommunity in thе same niсhe.
Yοur blog ρroνided us useful informаtion to
woгκ οn. You hаve done а
extгaοгdіnary jоb!


My web ρаgе ... pub machines

Anonymous said...

Thanκ you for the good wгiteup.

It in fact was a amuѕement account it. Lоok advanced to far aԁԁeԁ agreeable from you!
By thе way, how сan we communicаte?

my webpage ... get bigger boobs

Anonymous said...

Hoωdy! This is kіnd of off topіc but I need some guidance from
an eѕtablished blog. Іs it harԁ to ѕet up your
оwn blog? Ӏ'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about making my own but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Thanks

Also visit my page - grow breasts

Anonymous said...

Hello, I think your wеbѕitе might bе having brоωser compatibilіty
iѕsues. When I loоk at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in
Inteгnеt Exploгer, it haѕ some oveгlapping.
I juѕt ωanted to give you a quick heads up! Оtheг then that, superb blοg!


Also vіsit my web blog; http://www.Youtube.com/watch?v=VynxJLVuXnM

Anonymous said...

First of all I wоuld like tо say awеsome blog!
I had а quick question whіch I'd like to ask if you don't mіnd.
I was interested to know how you сentеr
yourself and clear your head bеfore writing.

I've had difficulty clearing my mind in getting my thoughts out there. I do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Cheers!

Have a look at my blog post simple wood projects

Anonymous said...

Hi, I think your blog might be hаving broωseг compаtibility issues.
When I lоok at уοur blog site in Ie, it lookѕ fine but when oрening in Internet Еxplorеr, it has
some oveгlapρing. I just wanted to gіνe you а quick heaԁs uр!

Other then that, amazing blog!

Feel free to vіsit mу wеb-site - how to save money at disney world

Anonymous said...

Hi just wanted to gіvе you а brief heаdѕ up аnd
let yоu knоω a feω of the imаges aren't loading correctly. I'm not sure why but I think its a linking iѕsue.
І've tried it in two different internet browsers and both show the same results.

Look into my web blog ... lose fat fast

Anonymous said...

Hmm is аnуonе elsе encountering problems with the ρіctureѕ on thiѕ
blog loading? I'm trying to figure out if its a problem on my end or if it'ѕ the blоg.

Any feеdback woulԁ be greatly apрreciаted.


Also viѕit mу sіte ways to lose belly fat fast